Main Content

NHL-finále: Hrdinom 2. duelu Paille, Bruins vyrovnali na 1:1, Handzuš 0+1 -sumár

nedeľa, 16. jún 2013 06:05 | Autor: TASR

Chicago 16. júna (TASR) - Hokejisti Bostonu zvíťazili v noci na nedeľu v druhom zápase finále play off zámorskej NHL na ľade Chicaga 2:1 po predĺžení a vyrovnali stav série na 1:1. Hrdinom stretnutia sa stal útočník Daniel Paille, ktorý asistoval pri prvom presnom zásahu Bruins a v 74. minúte rozhodol svojím gólom o triumfe hostí. Domácim nestačila ani asistencia Michala Handzuša, slovenský center mal v 12. minúte prsty v jedinom góle Blackhawks z hokejky Patricka Sharpa.

Finálová séria o Stanleyho pohár sa teraz presúva na ľad "medveďov", tretí vzájomný duel je na programe v noci na utorok opäť o 2.00 SELČ.

finále play off NHL - 2. zápas:

CHICAGO - BOSTON 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Góly: 12. Sharp (Kane, HANDZUŠ) - 35. Kelly (Paille), 74. Paille (Seguin, McQuaid). Rozhodovali: O'Halloran, McCauley - Sharrers, Racicot, vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 34:28, 22.154 divákov.

Chicago: Crawford - Keith, Seabrook, Leddy, Rozsíval, Hjalmarsson, Oduya - HOSSA, Toews, Saad - Kane, HANDZUŠ, Sharp - Shaw, Bolland, Bickell - Frolík, Krüger, Bollig

Boston: Rask - Ference, Boychuk, Seidenberg, CHÁRA, Krug, McQuaid - Jágr, Bergeron, Marchand - Horton, Krejčí, Lucic - Seguin, Peverley, Daugavinš - Thornton, Kelly, Paille

/stav série: 1:1/

Bruins nastúpili do zápasu aj s Hortonom, ktorého zranenie v hornej časti tela sa neukázalo byť vážne. Do duelu vstúpili lepšie domáci, ktorí sa od úvodu zahryzli do súpera a v 12. min sa ujali vedenia. Kane zaviezol puk do útočného pásma a po skrumáži pred Raskovou bránkou, pri ktorej sa snažil pretlačiť puk do siete aj Handzuš, skóroval z otočky Sharp. Pre slovenského centra to bol jubilejný 10. bod v tohtoročných vyraďovacích bojoch (2+8). Blackhawks herne dominovali, v dobrých pozíciách sa ocitli Sharp, Bolland i Frolík, Rask už ale ďalej neinkasoval. "Jastrabi" v úvodnej tretine prestrieľali súpera jasne 19:4. Bruins ožili až v druhej časti, postupne vyrovnali hru a v 35. min aj skóre. Paille sa pri zadnom mantineli zmocnil puku, natlačil sa pred bránku a Kelly sa z dorážky nemýlil - 1:1. Hosťom nechýbalo veľa, aby sa dostali aj do vedenia, po Marchandovej strele však skončil puk na žŕdke Crawfordovej bránky. V treťom dejstve pokračovali tímy v pozornej defenzíve, šancí v nej bolo ako šafranu. Za zmienku stojí len strela Marchanda po Jágrovej akcii a následný pokus Krejčího, v oboch prípadoch bol Crawford pozorný. Rovnako ako prvý vzájomný súboj tak aj druhý muselo rozhodnúť až predĺženie. V ňom rovnako ako v úvodnom dueli najprv rozozvučal žŕdku Jágr. Hra sa potom otvorila a diváci videli rýchly hokej plný zaujímavých kombinačných akcií. Víťazstvo mohol na stranu hostí strhnúť Marchand, no podarilo sa to až jeho spoluhráčovi Paillemu, ktorý v 74. min namieril ukážkovo pod Crawfordovu lapačku a puk sa od ľavej žŕdky odrazil do siete.