Main Content

KHL: Otváracím zápasom D. Moskva-Čeľabinsk odštartuje 6.ročník, Slovan v Donecku

pondelok, 17. jún 2013 14:05 | Autor: TASR

Moskva 17. júna (TASR) - Reprízou finálového stretnutia o Gagarinov pohár 2012/2013 medzi Dinamom Moskva a Traktorom Čeľabinsk odštartuje v stredu 4. septembra už 6. ročník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Slovenský zástupca Slovan Bratislava odštartuje svoju druhú sezónu v tejto druhej najkvalitnejšej lige sveta súbojom s Donbassom Doneck na jeho ľade 6. septembra. Zopakujú si tak vlaňajší historický vstup do tejto súťaže, keď sa premiérovo stretli na bratislavskom ľade a z výhry 4:2 sa tešili vtedy zverenci trénera Júliusa Šuplera.

Súboj finalistov predchádzajúceho ročníka nazvaný ako Otvárací zápas novej sezóny je v tejto súťaži už tradíciou.

V novom ročníku bude mať KHL o dvoch účastníkov navyše, nováčikmi sa stali chorvátsky Medveščak Záhreb a ruský Admiral Vladivostok, ktorému názov v elektronickom hlasovaní vybrali fanúšikovia Primorskej oblasti. Práve prijatie Vladivostoku do súťaže znamenalo presun Nižného Novgorodu do Východnej konferencie. Na 28 tímov tak v novom ročníku čaká dovedna 54 zápasov v základnej časti, o dva viac ako v poslednom ročníku. Dátum 7. septembra, ktorý vychádza teraz na sobotu, je dňom bez hokeja, keďže liga si uctieva pamiatku obetí leteckej tragédie Lokomotivu Jaroslavľ, pri ktorej slovenský hokej prišiel o skvelého hráča Pavla Demitru.

Nováčik z Vladivostoku v premiére zavíta 6. septembra do Omska, ďalší nováčik Medveščak Záhreb privíta doma v ten istý deň CSKA Moskva. Základná časť sa skončí 4. marca, play off (štvrťfinále konferencií) sa začne 7. marca (Západ) a 8. marca (Východ), semifinále štartuje na Západe 20., na Východe 21. marca, konferenčné finále 2. apríla (Západ) a 3. apríla (Východ), finále o Gagarinov pohár 18. apríla. Všetky zápasy play off sa budú hrať na štyri víťazstvá, nový šampión bude známy najneskôr 30. apríla 2014.