Main Content

NHL: Boston zdolal Chicago 2:0 a vo finále vedie, Chára asistoval, Hossa nehral

utorok, 18. jún 2013 07:05 | Autor: TASR

Boston 18. júna (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins zvíťazili v treťom zápase finálovej série Stanley Cupu na domácom ľade nad Chicagom Blackhawks 2:0 a ujali sa vedenia 2:1 na zápasy. Pod víťazstvo sa asistenciou podpísal aj slovenský obranca "medveďov" Zdeno Chára.

Chicago nastúpilo bez hviezdneho slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorého na poslednú chvíľu vyradilo zranenie vrchnej časti tela. V zostave ho nahradil neskúsený Ben Smith. Zámorské médiá pôvodne špekuľovali, že Hossu zasiahol puk počas predzápasovej rozcvičky. Tréner Joel Quenneville to však po zápase poprel. Boston rozhodol o víťazstve dvoma gólmi v strednej časti hry. Skóre otvoril v 23. minúte Daniel Paille, v 35. minúte poistil v presilovke triumf Bruins po asistenciách Cháru a Jaromíra Jágra útočník Patrice Bergeron. Fínsky brankár Tuukka Rask zaznamenal 28 úspešných zásahov a tretíkrát v play off vychytal nulu. Chára strávil na ľade 25 minút a 47 sekúnd a bol lídrom perfektne fungujúcej obrany Bruins. V drese hostí odohral 11 minút a 51 sekúnd slovenský center Michal Handzuš a zaznamenal jednu strelu.

Paradoxne o svojho lídra takmer prišiel aj Boston. Počas predzápasovej rozcvičky sa totiž Chára pošmykol a v páde zozadu podrazil spoluhráča Milana Lucica, ktorý mu spadol na hlavu. Podľa portálu tsn.ca potreboval Chára dokonca aj zopár stehov, ale zranenie nebolo natoľko vážne, aby mu zabránilo nastúpiť na zápas.

3. zápas finále Stanley Cupu:

Boston - Chicago 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Góly: 23. Paille, 35. Bergeron (CHÁRA). Brankári: Rask - Crawford, strely na bránku: 35:28. Diváci: 17.565. /stav série 2:1/