Main Content

Dortmund čoskoro vyhrá Ligu Majstrov

utorok, 18. jún 2013 10:56 | Autor: Milan Vrábeľ

Dortmund čoskoro vyhrá Ligu Majstrov
Dortmund čoskoro vyhrá Ligu Majstrov | zdroj: foto TASR

Nemecký stredopoliar Ilkay Gundogan sa odmieta vzdať sna, že s Borussiou Dortmund vyhrá Ligu Majstrov. Je presvedčený, že žltočierni budú naďalej napredovať a v blízkej dobe aj oni zdvihnú najcennejšiu klubovú trofej nad hlavu.

Dortmund bol minulý mesiac porazený v náročnom finále Ligy Majstrov vo Wembley 2:1. Stredopoliar však verí, že sa jeho klub z tejto porážky poučí a urobí všetko pre to, aby dobil Európu a úplne tak zabudol na sklamanie po porážke s Bayernom Mníchov.
 
"Keď sa dostanete do finále, je samozrejmé, že chcete vyhrať. Môj sen je stále ten istý. Chcem vyhrať Ligu Majstrov. Verím, že aj naďalej budeme všetci tvrdo pracovať, aby sme sa ešte viac zlepšili a znovu sa dostali do záverečnej fázy, v ktorej budeme aj úspešní. Vďaka tomu, že sme sa dostali do finále sme si splnili sny. Od detstva som sníval o tom, že budem sledovať finále Ligy Majstrov aspoň z tribúny. Teraz som bol priamo na ihrisku a ja som o tú krásnu trofej priamo bojoval. Bol to pre mňa neskutočný emocionálny zážitok," Guldogan povedal pre Kicker.
 
22 ročný Nemec s tureckými koreňmi začal s profesionálnym futbalom v sezóne 2008/2009, keď hral za Bochum. V roku 2009 prestúpil do Norimbergu, s ktorým sa mu podarilo postúpiť do nemeckej najvyššej ligy. V Dortmunde pôsobí od sezóny 2011/2012 a zmluvu má až do roku 2015. Momentálne za nemeckého strieborného medailistu odohral 53 zápasov a je aj členom nemeckej reprezentácie.
 
"Nakoniec sme tento prestížny pohár nevyhrali, no vyhrali sme srdcia množstva fanúšikov, ktorým sa páčilo ako sme hrali. Je to pre nás naozaj potešujúce. Bola to pre nás veľmi dobrá sezóna. Dostali sme sa do finále Ligy Majstrov, boli sme vo štvrťfinále DFB pohára a skončili sme druhí v našej nemeckej Bundeslige. Ukázali sme, že naše posledné 2 roky neboli o šťastí, ale o tvrdej drine, v ktorej chceme pokračovať aj v ďalšej sezóne."
 
Dortmund naposledy vyhral Ligu Majstrov v roku 1997, keď vo finále porazil Juventus Turín.