Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (19.6.)

streda, 19. jún 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (19.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (19.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Chicago Blackhawks sa muselo v treťom finálovom stretnutí na ľade Bostonu Bruins zaobísť bez slovenského kanoniera Mariána Hossu, ktorý finálový duel vynechal pre zranenie v hornej časti tela. Jeho zdravotný stav je klasifikovaný ako „day to day,“ takže jeho stav sa môže meniť zo dňa na deň. Podľa slov trénera Joela Quennevillea by však 34-ročný krídelník mal byť v stredu pripravený nastúpiť.

 
CHICAGO: Útočník Viktor Stalberg sa objavil prvýkrát v drese Chicaga Blackhawks vo finálovej sérii proti Bostonu Bruins. V zostave nahradil Brandona Bolliga.
 
DETROIT: Jeden z najlepších hráčov sveta Pavel Dacjuk sa dohodol na novej trojročnej zmluve s Detroitom Red Wings. Kontrakt by mal vstúpiť v platnosť budúce leto.
 
LOS ANGELES: Ruský zadák Slava Vojnov by mal podľa zámorských informácií podpísať dlhodobý kontrakt s Los Angeles Kings. Vojnov údajne obdržal ponuku z ruského Čeľabinsku, preferuje však zotrvanie v zámorskej súťaži.
 
PHILADELPHIA: Podľa zámorskej stanice TSN švajčiarsky zadák Mark Streit podpíše s Philadelphiou Flyers štvorročný kontrakt. „Letci“ získali práva na bývalého kapitána New Yorku Islanders minulý týždeň.
 
SAN JOSE: Forward Logan Couture sa predbežne dohodol so svojím súčasným zamestnávateľom zo San Jose Sharks na predĺžení zmluvy. Bližšie informácie o jeho novom kontrakte neboli zverejnené.
 
NY RANGERS: Špekulácie sa potvrdili. Novým trénerom New Yorku Rangers sa stane bývalý lodivod Vancouveru Canucks Alain Vigneault, ktorý sa s klubom z Manhattanu dohodol na päťročnej spolupráci.
 
KAZAŇ: Veľké posily hlási ambiciózna AK Bars Kazaň. Tá sa posilnila o Tomáša Vincoura, Tima Stapletona, Chrisa Bourquea, Alexandra Svitova a Michaila Varnakova.
 
NOVOKUZNECK: Metallurg Novokuzneck získal do svojich radov skúseného 32-ročného Kanaďana Kurtisa McLeana.