Main Content

Skvelý LeBron zachránil Miami, rozhodne siedmy duel

streda, 19. jún 2013 11:05 | Autor: TASR

Skvelý LeBron zachránil Miami, rozhodne siedmy duel
Skvelý LeBron zachránil Miami, rozhodne siedmy duel | zdroj: TASR

New York 19. júna (TASR) - O víťazovi ročníka 2012/13 v zámorskej NBA rozhodne až siedmy zápas. Basketbalisti San Antonia nevyužili v noci na stredu prvú možnosť definitívne ukončiť finálovú sériu a po prehre 100:103 po predĺžení na palubovke Miami budú musieť o cennú trofej zabojovať v noci zo štvrtka na piatok na svojej palubovke.

San Antonio malo pritom stretnutie dobre rozohrané. Hostia síce prehrali úvodnú štvrtinu o dva body (25:27), po ďalších dvoch však už viedli rozdielom desiatich bodov 75:65. Záverečnú drámu ale obhajcovia trofeje z Miami zvládli, keď duel do predĺženia poslal presným trojkovým pokusom 5,2 sekundy pred záverečným klaksónom Ray Allen a domáci sa napokon tešili z triumfu o tri body.

Výraznou oporou Miami bol LeBron James, ktorý zaznamenal 32 bodov, k nim pridal 11 asistencií a 10 doskokov. "Dali sme do toho všetko, čo je v nás. Bol to jasne najlepší zápas, aký som kedy hral," rozplýval sa po zápase James. "Boli tam emócie, vrcholy i pády, ale napokon sme to vyhrali našou mentálnou silou v závere duelu. Je to dar, že som mohol byť súčasťou takéhoto duelu."

Na strane hostí sa najmä prvá časť zápasu skvele vydarila Timovi Duncanovi, ktorý Spurs viedol celkovo 30 bodmi a 21 doskokmi. Vo štvrtej štvrtine a ani v predĺžení však nezaznamenal ani bod. "Nezvládli sme to. Je pre nás veľkým sklamaním, že sme prehrali stretnutie, v ktorom sme išli do štvrtej časti s desaťbodovým náskokom. Dnes sme mali šancu to ukončiť, mali sme na to ideálnu možnosť," neskrýval rozčarovanie Duncan.

play off NBA, finále - 6. zápas:

Miami - San Antonio 103:100 pp

/stav série: 3:3/