Main Content

Medveščak Záhreb skompletizoval trénerský štáb

streda, 19. jún 2013 15:05 | Autor: TASR

Medveščak Záhreb skompletizoval trénerský štáb
Medveščak Záhreb skompletizoval trénerský štáb | zdroj: TASR

Záhreb 19. júna (TASR) - Vedenie chorvátskeho nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Medveščaku Záhreb má už skompletizovaný trénerský štáb. K už skôr známemu Kanaďanovi Markovi Frenchovi pribudli jeho krajania Dean Fedorchuk a Don MacLean a Slovinci Ivo Ratej a Klemen Mohorič, ktorý bude mať na starosti brankárov.

"Som presvedčený, že sa nám podarilo zostaviť silný trénerský štáb," citovala klubová internetová stránka Záhrebu hlavného kouča Marka Frencha. "Každý z nich má obrovské trénerské skúsenosti a mnohotvárny hokejový fundament. Na túto spoluprácu v premiérovej sezóne Medveščaka sa teším."

Fedorchuk posledné dve sezóny pracoval ako skaut tímu NHL Winnipeg Jets, predtým (2008/10) bol hlavným trénerom dánskeho ligistu Odense a v sezóne 2010/11 v nemeckom Straubingu Tigers.

Don MacLean je v Medveščaku od sezóny 2010/11, najskôr ako hráč a následne prešiel do pozície asistenta trénera.

Ivo Ratej je bývalým hokejistom Medveščaku a Klemen Mohorič je niekdajším brankárom slovinskej reprezentácie. Od sezóny 2011/12 prešiel na trénerskú dráhu a prvé skúsenosti v tejto funkcii zbieral na lavičke HK Jesenice.