Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (20.6.)

štvrtok, 20. jún 2013 00:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (20.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (20.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

DETROIT: Záložný tím Detroitu Red Wings z AHL Grand Rapids Griffins získal Calderov pohár. Na víťazstve farmárskeho tímu „červených krídel“ sa podieľali aj Slováci Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar, ktorý sa stal najužitočnejším hráčom play-off. Porazeným finalistom sa stal Richard Pánik.

 
PITTSBURGH: Generálny manažér Pittsburghu Penguins Ray Shero začal rokovania s agentom Krisa Letanga, ktorému sa v budúcom roku končí zmluva.
 
COLORADO: Podľa slov viceprezidenta Colorada Avalanche Joea Sakica si „lavíny“ v tohtoročnom drafte vyberú útočníka. Prednosť pred favorizovaným Sethom Jonesom, ktorý by sa mal stať draftovou jednotkou dostane jeden z trojice MacKinnon, Barkov, Drouin.
 
NASHVILLE: Nashville Predators už viac nepočíta so službami brankára Chrisa Masona, ktorý opúšťa klub a v lete si bude hľadať nový angažmán. Kto sa stane tímovou dvojkou v tíme „predátorov“ je zatiaľ otázne.
 
NEW JERSEY: New Jersey Devils predložilo návrh nového kontraktu útočníkovi Matthiasovi Tedenbymu s ktorým sa chce dohodnúť na ročnej jednocestnej zmluve v hodnote 600 tisíc dolárov.
 
ANAHEIM: Po roku strávenom v Európe sa do zámoria vracia obranca Kyle Cumiskey, ktorý sa dohodol na ročnej zmluve s Anaheimom Ducks.
 
NY ISLANDERS & JAROSLAVĽ: Do Európy sa sťahuje útočník David Ullström, ktorý putuje do Lokomotivu Jaroslavľ. Na 24-ročného forwarda vlastní v zámorí práva New York Islanders, v ktorého drese odohral Ullström 49 stretnutí.
 
ASTANA: Novou posilou Barysu Astana na brankárskom poste sa stal fínsky gólman Ari Ahonen, ktorý do kazašského klubu prichádza z Metallurgu Magnitogorsk.