Main Content

NHL-finále: Chicago vyrovnalo v prestrelke na 2:2, bodovali všetci Slováci

štvrtok, 20. jún 2013 06:05 | Autor: TASR

Boston 20. júna (TASR) - Hokejisti Chicaga vyhrali v noci na štvrtok v gólovo bohatom štvrtom zápase finále play off zámorskej NHL na ľade Bostonu 6:5 po predĺžení a vyrovnali tak stav série na 2:2. V dueli sa bodovo presadili všetci traja slovenskí zástupcovia, o triumfe hostí rozhodol v 70. minúte obranca Brent Seabrook.

Úvodný gól Chicaga zaznamenal pri vlastnom oslabení slovenský center Michal Handzuš, pre ktorého to bol tretí presný zásah vo vyraďovačke (3+8) a prvý vo finále. V druhom útoku sa Handzuš predstavil s krajanom Mariánom Hossom, ktorý sa do zostavy vrátil po jednozápasovej absencii pre nešpecifikované zranenie v hornej časti tela a zaznamenal bod za asistenciu. V drese Bostonu bol pri dvoch góloch slovenský kapitán Zdeno Chára, v 20 dueloch tohtoročného play off tak má na konte už 14 bodov (2+12).

Jubilejný 200. zápas v play-off NHL okorenila česká legenda Bostonu Jaromír Jágr dvoma gólovými prihrávkami, svoju bodovú bilanciu zvýšil na 199. Takúto porciu duelov v nadstavbe má na konte iba 21 hráčov v histórii. Dvoma gólmi sa v drese "medveďov" prezentoval Patrice Bergeron.

Finálová séria o Stanleyho pohár sa teraz presúva späť na ľad Chicaga, piaty vzájomný duel je na programe v noci na nedeľu opäť o 2.00 SELČ. Zo štyroch finálových duelov až trikrát muselo rozhodnúť predĺženie.

Finále play off NHL - 4. zápas:

Boston - Chicago 5:6 pp (CHÁRA 0+2 - HANDZUŠ 1+0, HOSSA 0+1)

/stav série: 2:2/