Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (20.6.)

štvrtok, 20. jún 2013 10:32 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (20.6.)
Správy dňa z anglickej Premier League (20.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

CHELSEA: Obranca David Luiz a i ďalší hráči Brazílie podporili svojich krajanov v protestoch proti zvyšovaniu cien v tejto juhoamerickej krajine. Brazílskemu ľudu sa nepáči zvyšovanie cien za základné veci ako napr. verejná doprava, čo je v kontraste s mamutími štátnymi dotáciami pre olympiádu a MS vo futbale.

CHELSEA: Záložník Londýnčanov Juan Mata by údajne mohol prestúpiť do FC Barcelony. Katalánčania sú ochotní za španielskeho futbalistu zaplatiť až 30 miliónov libier.

CHELSEA a MANCHESTER CITY: Podľa španielskych médií by útočníka Edinsona Cavaniho mal získať Real Madrid. S Uruguajčanom sa spájali hlavne anglické kluby FC Chelsea a Manchester City.

MANCHESTER UNITED: Záložník Thiago Alcantara, ktorý sa stal majstrom Európy do 21 rokov by mohol z FC Barcelona prestúpiť do anglického Manchestru United.

TOTTENHAM: Spurs angažovali Franca Baldiniho ako technického riaditeľa. Talian v minulosti pôsobil aj pri anglickej reprezentácii ako asistent. Nový technický riaditeľ by mal úzko spolupracovať s trénerom Andrém Villasom-Boasom.

TOTTENHAM: Kráľovský veľkoklub Real Madrid v súvislosti so šialenstvom okolo prestupu Garetha Balea uskutočnil ďalší krok. Pre hráča z Walesu vyhradil dres s jeho obľúbeným číslom 11.

WEST HAM: Útočník Andy Carroll definitívne prestúpil z FC Liverpool do tímu West Ham United.24-ročný robustný kanonier podpísal kontrakt na šesť rokov s opciou na ďalšie dva. Prestupová čiastka sa odhaduje na 15,5 milióna libier.

PREMIER LEAGUE: Finále FA CUP-u sa už nebude prekrývať so zápasmi Premier League. V novej sezóne sa finále najstaršej súťaže odohrá 17. mája, teda týždeň po skončení ligovej sezóny.