Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (21.6.)

piatok, 21. jún 2013 00:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (21.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (21.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

VANCOUVER: Generálny manažér Vancouveru Canucks Mike Gillis sa vyjadril, že vedenie tímu sa snaží o výmenu brankára Roberta Luonga a prípadné vykúpenie zo zmluvy neprichádza v úvahu.

 
PHILADELPHIA: Vedenie Philadelphie Flyers potvrdilo informácie o tom, že zo zmluvy vykúpia útočníka Daniela Brierea, ktorému do konca kontraktu ostávajú dva roky.
 
NY ISLANDERS: Švajčiarsky útočník Nino Niederreiter odmietol zúčastniť sa na prípravnom kempe New Yorku Islanders. Švajčiarsky forward v priebehu tohto ročníka požiadal vedenie klubu o výmenu, v organizácii „ostrovanov“ už nemá záujem pokračovať.  
 
BUFFALO: Švédsky brankár Jhonas Enroth podpísal dvojročný kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom z Buffala Sabres.
 
SAN JOSE: San Jose Sharks predložilo ponuku trojročnej zmluvy v hodnote šesť miliónov dolárov útočníkovi Raffimu Torresovi, ktorý krátko pred prestupovou uzávierkou zavítal k „žralokom“ z Phoenixu Coyotes.
 
DALLAS: Najhorúcejším kandidátom na trénerskú stoličku Dallasu Stars je bývalý lodivod Buffala Lindy Ruff. Vedenie „hviezd“ by sa malo s rešpektovaným trénerom v najbližších dňoch dohodnúť na zmluve.
 
DETROIT: Detroit Red Wings predstavil predbežný plán na výstavbu multifunkčnej haly do ktorej by sa v budúcnosti mali presťahovať hokejisti „červených krídel,“ ktorí doposiaľ svoje domáce zápasy hrajú v starej Joe Louis Arene.
 
BOSTON: Útočník Bostonu Bruins Jaromír Jágr sa stal 19. hráčom v histórii NHL, ktorý odohral 200 zápasov v play-off.
 
ZÁHREB: Nováčik KHL Medveščak Záhreb sa posilnil o amerického útočníka Michaela Ryana.
 
EXPANZIA KHL: Podľa najnovších informácií má Severná Kórea záujem vytvoriť hokejový tím, ktorý by sa mohol v budúcnosti pripojiť k ostatným tímov v Kontinentálnej hokejovej lige.