Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (22.6.)

sobota, 22. jún 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (22.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (22.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Slovenský krídelník Marián Hossa vynechal piatkový tréning svojho tímu, no napriek tomu by sa mal objaviť v zostave Hawks v piatom finálovom stretnutí play-off NHL 2012/2013, ktorý sa odohrá v noci zo soboty na nedeľu o 2:00h SELČ.

 
DALLAS: Dallas Stars oficiálne potvrdil informácie o príchode Lindyho Ruffa do realizačného tímu „hviezd.“ Ruff bude v organizácii Stars pôsobiť ako hlavný tréner, v tíme na lavičke nahradí odvolaného Glena Gulutzana.
 
PHOENIX: Vo Phoenixe Coyotes bude pokračovať v pozícii generálneho manažéra tímu Dave Tippett. Ten sa podľa zámorských informácií dohodol s Yotes na päťročnom predĺžení spolupráce.
 
CALGARY: Veľká tragédia postihla mesto Calgary. V kanadskom meste vyčíňajú záplavy a odniesol si to aj domovský stánok hokejistov Flames Scotiabank Saddledome. Podľa najaktuálnejších správ dosahuje hladina vody v hale až po desiaty rad sedadiel.
 
VANCOUVER: Po Lotyšovi Miksovi Indrašisovi dostal pozvánku do prípravného kempu Vancouveru Canucks aj jeho krajan Rolands Keninš, ktorý naposledy obliekal dres švajčiarskeho Zurichu.
 
USA: Najväčším kandidátom na post trénera americkej reprezentácie na budúcoročných ZOH je hlavný kouč Pittsburghu Penguins Dan Bylsma.
 
MYTIŠČI: Útočník Atlantu Mytišči Nikolaj Žerdev si bude musieť hľadať nový angažmán. Vedenie Atlantu mu dalo jasne najavo, že s ním do budúcej sezóny neráta.
 
RIGA: V lotyšskej Rige končí bitkár Raitis Ivanans, s ktorým vedenie jediného lotyšského účastníka KHL ukončilo kontrakt.
 
ZÁHREB: Na novej zmluve by sa mal v blízkej dobe dohodnúť s nováčikom KHL z Medveščaku Záhreb skúsený obranca Alan Letang, ktorý v minulej sezóne vykonával v chorvátskom tíme funkciu kapitána.