Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (23.6.)

nedeľa, 23. jún 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (23.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (23.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

MINNESOTA: Podľa zámorských médií je jedným z najväčších favoritov na zisk brankára Jonathana Berniera z Los Angeles Kings Minnesota Wild. Tá by v prípade príchodu kanadského gólmana nepredĺžila kontrakt so súčasnou fínskou jednotkou bránkoviska Wild Niklasom Bäckströmom.

 
BOSTON: Český útočník David Krejčí sa stal víťazom českého ocenenia Zlatá hokejka, ktorá je určená najlepšiemu českému hokejistovi sezóny. Pred druhým Jaromírom Jágrom mal 60-bodový náskok.
 
VANCOUVER: Podľa neoficiálnych informácií by sa mal stať novým trénerom Vancouveru Canucks bývalý kouč New Yorku Rangers John Tortorella, ktorý na lavičke nahradí Alaina Vigneaulta, ktorý sa paradoxne presťahoval do Rangers.
 
SAN JOSE: San Jose Sharks ponúklo ročnú zmluvu v hodnote 650 000 dolárov útočníkovi univerzitného tímu Brodiemu Reidovi.
 
USA: Generálnym manažérom amerického výberu na budúcoročných olympijských hrách bude David Poile z Nashvillu Predators.
 
NASHVILLE & OMSK: Avangard Omsk sa naďalej snaží priviesť do svojho tímu bieloruského útočníka Sergeja Kosticyna. Ten má ešte jeden rok platnú zmluvu s Nashvillom Predators, vedenie „Preds“ by sa však údajne nebránilo jeho odchodu.
 
ZÁHREB: Nováčik KHL Medveščak Záhreb prejavil záujem priviesť do svojho tímu skúseného útočníka Alexandra Girouxa, ktorý naposledy obliekal dres Dinama Riga.
 
NOVOKUZNECK: Fínsky útočník Marko Anttila pôsobiaci v ruskom TPS Turku začal rokovať o novom kontrakte s účastníkom KHL Metallurgom Novokuzneck.