Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.6.)

nedeľa, 23. jún 2013 11:00 | Autor: Branislav Lipták

 Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Španielsky stredopoliar Isco bude pokračovať v ďalšej kariére v Reale Madrid. Za objav uplynulej sezóny Ligy majstrov Isca by mal Real zaplatiť odstupné vo výške 30 miliónov eur.

REAL MADRID: O bombardéra Edinsona Cavaniho zvedú boj FC Chelsea a Real Madrid. Po Pohári konfederácii FIFA sa rozhodne kam bude smerovať ďalšia kariéra uruguajského útočníka . Výkupná klauzula, ktorú má Cavani zakotvenú v zmluve, je stanovená na 54 miliónov libier.

FC BARCELONA: Právni zástupcovia argentínskeho futbalistu v službách FC Barcelona Lionela Messiho popreli oprávnenosť podozrení z daňových prehreškov klienta. Zároveň však deklarovali pripravenosť urovnať akékoľvek záväzky, ak by sa prípadne nejaké vyskytli.

ATLÉTICO MADRID: Belgický brankár Thibault Courtois, ktorý je kmeňovým hráčom anglického klubu FC Chelsea, bude v súťažnom ročníku 2013/2014 opäť hosťovať v španielskom Atléticu Madrid. Pre 21-ročného Belgičana ide už o tretiu sezónu po sebe, počas ktorej bude pôsobiť v klube z hlavného mesta Španielska.

FC SEVILLA: FC Liverpool oznámil príchod španielskeho útočníka Luisa Alberta zo španielskeho FC Sevilla. Dvadsaťročný zakončovateľ pôsobil počas súťažného ročníka 2012/2013 v rezervnom tíme FC Barcelona, v katalánskom tíme bol na hosťovaní. 

GRANADA: Španielsky prvoligový klub CF Granada angažoval do svojich služieb útočníka Ivána Sáncheza-Rica Sota, ktorý je známejší pod menom Riki. Tridsaťdvaročnému španielskemu zakončovateľovi vypršal kontrakt s klubom Deportivo La Coruňa, ktorý zostúpil do druhej najvyššej súťaže Segunda División.

ALMERÍA: Andalúzsky klub si vybojoval účasť v novom ročníku La Ligy. Vo finále play off Segundy División si 2x poradil s Gironou.