Main Content

Hossa chváli najmä výbornú prácu tímu v obrane

nedeľa, 23. jún 2013 11:05 | Autor: TASR

Hossa chváli najmä výbornú prácu tímu v obrane
Hossa chváli najmä výbornú prácu tímu v obrane | zdroj: TASR

Chicago 23. júna (TASR) - Hokejisti Chicaga majú na dosah vytúžený Stanleyho pohár. V noci na nedeľu v piatom finálovom zápase play off zdolali na vlastnom ľade Boston Bruins 3:1 a v sérii sa ujali vedenia 3:2.

Najväčšiu zásluhu na výhre Blackhawks mal útočník Patrick Kane s dvoma presnými zásahmi. V zostave domácich nechýbal ani slovenský útočník Marián Hossa, ktorý sa síce do štatistík nezapísal, ale po stretnutí bol spokojný s výkonom celého tímu.

"Hrali sme naozaj dobre, išlo nám to najmä v obrane. Mali sme niekoľko výborných šancí. Tím podržal brankár Crawford, predviedol výborný výkon. Takisto Patrick Kane hral neskutočný zápas. Je to pre nás dôležité víťazstvo," uviedol po stretnutí pre WGN Radio slovenský reprezentant.

Radosť Chicaga však zatienilo zranenie kapitána Jonathana Toewsa, ktorého vyradili problémy v hornej časti tela. Bližšie informácie o jeho zdravotnom stave zatiaľ nie sú známe. "Jonathan aj napriek zraneniu sedel na striedačke. Snažili sme sa ho zastúpiť, myslím, že sme odviedli dobrú prácu," pokračoval Hossa.

Na strane Bostonu sa strelecky presadil iba obranca Zdeno Chára, pre ktorého to bol tretí presný zásah v play off. "Zdeno je jeden z najlepších hráčov, čo neustále dokazuje. Aj on je však iba človek, uvedomujeme si, že musíme na neho vyvíjať tlak," priznal Hossa.

Hokejisti Blackhawks môžu ukončiť sériu už v noci na utorok, kedy je na programe šiesty vzájomný duel v Bostone.