Main Content

Samostatné nájazdy v NHL bez spin-o-ramy? + VIDEO

pondelok, 24. jún 2013 09:31 | Autor: Dávid Lech

Samostatné nájazdy v NHL bez spin-o-ramy? + VIDEO
Samostatné nájazdy v NHL bez spin-o-ramy? + VIDEO | zdroj: youtube.com

V zámorských kuloároch sa pošuškáva o tom, že v nasledujúcej sezóne by sa v NHL v samostatných nájazdoch nemohla používať populárna spin-o-rama resp. otočka o 360 alebo 180 stupňov.

Generálni manažéri všetkých klubov NHL údajne uvažujú o zavedení pravidla, ktoré by nepovoľovalo využiť tento divácky atraktívny trik v samostatných nájazdoch zápasov najlepšej hokejovej ligy sveta.

Nádherne góly po zväčša 180 stupňovej otočke divákov dvíhajú zo sedadiel a tak táto informácia vyvolala obrovskú nevôľu u fanúšikov všetkých tridsiatich klubov. Populárny trik, ktorej meno vymyslel hlásateľ Danny Gallivan, je jedným  z najkrajších ekvilibristických kúskov, ktoré sa môžu použiť pri shootoutoch.

Brankári túto fintu nemajú príliš v láske. Počas nej si častokrát musia „užiť“ ľadovú sprchu a  taktiež sa odvolávajú na to, že hráči sa z veľkej časti pri týchto góloch zastavujú a puk sa vracia dozadu. Liga by chcela toto pravidlo zaviesť a v zámorí sa čoraz viac začalo diskutovať na túto tému.

Vzhľadom na to, že shootouty sú v zámorí zavedené predovšetkým ako atrakcia pre divákov, zdá sa, že zakázanie spin-o-ramy nie je na mieste. Čo myslíte? Bolo by to od vedenia ligy správne rozhodnutie?