Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.6.)

utorok, 25. jún 2013 10:58 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (25.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

FC SEVILLA: Útočník Álvaro Negredo požiadal svojho súčasného zamestnávateľa FC Sevilla o prestup. Španiel sa vraj vyjadril, že sa chce zlepšovať a zároveň by si rád zahral Ligu majstrov. O jeho služby sa intenzívne zaujíma Atlético Madrid.

FC BARCELONA a VALENCIA: Účasť stredopoliara Cesca Fábregasa a útočníka Roberta Soldada v drese Španielska v semifinálovom stretnutí Pohára konfederácií proti Taliansku je otázna. Oboch hráčov úradujúceho majstra sveta i Európy totiž trápia svalové zranenia.

BARCELONA: Prestup Thiago Alcântara do Manchestru United nemusí byť až tak úplne hotovou vecou. Barcelona vraj naznačila, že 22-ročnému záložníkovi ponúkne novú zmluvu.

BETIS SEVILLA: Španielsky prvoligový klub Real Betis Sevilla získal do mužstva stredopoliara Joana Verdúa. Tridsaťročný stredopoliar, ktorý naposledy pôsobil v konkurenčnom Espanyole Barcelona, podpísal s novým zamestnávateľom štvorročný kontrakt. 

LA FURIA ROJA: Španielsko utvorilo víťazstvom nad Nigériou rekord v počte súťažných zápasov bez prehry za sebou. Víťaznú šnúru natiahlo na 28 stretnutí a o jeden duel prekonalo doterajšie prvenstvo Francúzska. Naposledy sa z výhry nad "La Furia Roja" radovali hráči Švajčiarska na majstrovstvách sveta 2010 v JAR.

PRIEMERA DIVISION: Španielsky mladíci zvíťazili vo svojom druhom vystúpení na MS do 20 rokov v Turecku nad Ghanou 1:0 a majú istotu postupu do semifinále.