Main Content

Predstavenie súpera Slovana - PFC Ludogorets Razgrad

streda, 26. jún 2013 09:17 | Autor: Milan Vrábeľ

Predstavenie súpera Slovana - PFC Ludogorets Razgrad
Predstavenie súpera Slovana - PFC Ludogorets Razgrad

Víťaz Corgoň ligy dostal do 2. predkola Ligy Majstrov jedného z najťažších možných súperov bulharského šampióna PFC Ludogorets Razgrad. Fanúšikovia Belasých sa môžu tešiť na veľmi zaujímavé súboje o postup.

O konfrontácií bulharského a slovenského majstra rozhodol pondelňajší žreb v Nyone. Prvý zápas sa odohrá na Slovensku 16. alebo 17. júla. Odveta je naplánovaná o týždeň neskôr.

Bulharský šampión PFC Ludogorets Razgrad pochádza zo severovýchodu balkánskej krajiny. V mužstve pôsobí aj slovenský reprezentant Ľubomír Guldan. Pre Razgrad bude súboj so Slovanom len druhým účinkovaním v európskych súťažiach. Premiérovo sa v nich predstavil minulý rok, keď ho po náročnom boji vyradilo Dinamo Záhreb.

Vo svojej histórii, ktorá sa píše od roku 1945, klub z Južnej Európy zaznamenal svoje najväčšie úspechy len nedávno, keď v sezóne 2011/2012 vyhral domácu najvyššiu súťaž, národný pohár a aj superpohár. V sezóne 2012/2013 svoje prvenstvo z ligy obhájil.

Celková hodnota hráčov Razgradu sa odhaduje na 26 850 000€, kým pre porovnanie cena Slovana je takmer štyrikrát menšia (7 425 000€).  tento údaj naznačuje, kto favoritom dvojzápasu.

Trhovo najcennejším hráčom “Bulharov” je podľa renomovaného portálu transfermarkt Marcelinho, ktorému sa odhaduje cena vyše 3 miliónov eur. V tíme Slovana je najcennejší Gorosito (750 000€).

Svoje domáce zápasy hráva Razgrad na štadióne Ludogorets Arena s kapacitou 6000 divákov. Mužstvo nastupuje  v bielych a zelených farbách. Prezidentom klubu je Aleksandar Aleksandrov, hlavným trénerom Ivajlo Petev. Káder má prezývku The Eagles.