Main Content

Mariánovi Hossovi hrozí po finále operácia

piatok, 28. jún 2013 09:05 | Autor: TASR

Mariánovi Hossovi hrozí po finále operácia
Mariánovi Hossovi hrozí po finále operácia | zdroj: TASR

Chicago 28. júna (TASR) - Slovenskému hokejistovi a čerstvému víťazovi Stanleyho pohára so Chicagom Blaskhawks Mariánovi Hossovi hrozí podľa zámorských médií operačný zákrok.

Produktívny útočník odohral posledné tri zápasy finálovej série proti Bostonu Bruins s bolesťami chrbta respektíve platničky, čo mu robilo problémy pri korčuľovaní.

Tridsaťštyriročný Hossa, ktorý sa tešil z druhého triumfu jastrabov za posledné štyri roky, sa zranil v druhom zápase s Bruins a preto tretí duel vynechal. Hossa celú záležitosť pravidelne konzultuje s kondičným trénerom Mikom Gapskim. Vo štvrtok mal zasa stretnutie s lekárom Michelom A. Terrym, s ktorým prebral výsledky magnetickej rezonancie.

"Hovoril som s Mikom Gapskim, ktorý uviedol, že mám dve možnosti," cituje Hossu portál nhl.com. "Možno budem potrebovať operáciu alebo dostanem ďalšie injekcie. Takže teraz budem hovoriť s lekárom Terrym a vyberieme to najvhodnejšie riešenie z dvoch spomínaných možností."

Hossa sa s krajanom Michalom Handzušom síce tešil zo zisku Stanleyho pohára, ale priznal, že v posledných finálových dueloch sa necítil príliš užitočný pre mužstvo. "Neviem, či moja hra bola dostatočne efektívna. Na ľade som neustále kríval a pravdu povediac, nemal som príliš dobrý pocit z toho, že všetci naokolo sú rýchlejšie pri puku. Takže pri posledných dueloch som bol dosť frustrovaný. Snažil som sa však s touto situáciou vyrovnať."