Main Content

Hokej: Američanov povedie na ZOH v Soči Bylsma

nedeľa, 30. jún 2013 10:05 | Autor: TASR

New York 30. júna (TASR) - Hokejistov USA povedie na Zimných olympijských hrách 2014 v Soči tréner Pittsburghu Penguins Dan Bylsma. V sobotu to oznámila Americká hokejová federácia (USA Hockey).

Bylsma sa stal v roku 2011 najlepším trénerom v NHL a "tučniakov" vedie od februára 2009, keď nahradil Michela Therriena. V tejto sezóne bol Pittsburgh po základnej časti najlepším tímom Východnej konferencie, ale vypadol v play off v semifinále s Bostonom Bruins. "Sme nadšení, že Dan sa stal trénerom nášho olympijského tímu. Veľmi rýchlo si vybudoval pozíciu jedného z najlepších trénerov v našej krajine a vkladáme do neho veľké nádeje. Našim cieľom v Soči je získať zlato," povedal prezident USA Hockey Ron DeGregorio.

Na ZOH 2010 vo Vancouvri získali Američania striebro, keď prehrali vo finále 2:3 po predĺžení s Kanadou. Víťazný gól vtedy strelil Bylsmov zverenec Sidney Crosby. "Je pre mňa česť trénovať reprezentáciu. Spoločne s mojím realizačným tímom spravíme všetko pre to, aby sme pripravili tím na zlato," povedal 42-ročný Bylsma, ktorý zatiaľ nemá trénerské reprezentačné skúsenosti.

Zimné olympijské hry sa v ruskom meste Soči uskutočnia od 7. do 23. februára 2013.