Main Content

ZOH14-Hokej: Vůjtek sa v utorok po prvý raz ocitne na Lomnickom štíte (2)

pondelok, 1. júl 2013 17:05 | Autor: TASR

Starý Smokovec 1. júla (TASR) - Hotel Grand Bellevue v Starom Smokovci sa v pondelok popoludní stal miestom stretnutia slovenských olympionikov pripravujúcich sa na ZOH 2014 v Soči. Najpočetnejšou a najsledovanejšou družinou bola hokejová, jej akcia pod názvom Olympijské hokejové leto potrvá tri dni a v stredu podvečer vyvrcholí spoločným grilovaním.

Šéftréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek si myslím, že to bude prvý a posledný zraz, ktorý je reálne možné pred ZOH zorganizovať: "Mužstvo sa už spolu neuvidí a preto chcem dať dokopy tých mladších so staršími. Niektorí sa ani nepoznajú a nikdy sa nevideli, keďže sú v Amerike od svojich šestnástich rokov. Nemajú možnosť sa stretnúť s hráčmi z Európy, chceme, aby sa spoznali a aby sme ich spoznali aj my," uviedol Vůjtek.

V Tatrách sa podľa očakávania neobjavili Marián Hossa, Michal Handzuš a Zdeno Chára, ktorí v zámorí nedávno ukončili súboj o Stanleyho pohár. "Samozrejme, že nám chýbajú, pretože sa ťažko hľadá vhodný termín. Onedlho totiž odchádzajú hráči KHL do svojich klubov, do svojich súťaží a samozrejme nemôžeme ovplyvniť úspešnosť slovenských hráčov v Amerike. Samozrejme sme radi, že hrali vo finále a budeme sa s nimi musieť stretnúť individuálne," konštatoval Vůjtek.

Naopak v Starom Smokovci sa objavili Richard Pánik, Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, ktorí zvádzali súboje vo finále AHL o Calder Cup. Trénerovi sa pred akciou ospravedlnili iní mladí hráči, ktorým sa začínajú v zámorí juniorské kempy. Pod Tatry Vladimír Vůjtek pozval 30 hráčov pôsobiacich v kluboch v zámorí i Európe. Niektorí hráči však prichádzali na poslednú chvíľu a medzi nimi bol i Jurčo. "Priznám sa, že neviem, kto prišiel a kto nie. Po zraze uvidíme a zistíme aj dôvody," povedal s úsmevom na perách Vůjtek.

Už v utorok ráno absolvujú slovenskí olympionici výlet na Lomnický štít (od 8.50 h) a popoludní odohrajú v Štrbe exhibičný futbalový zápas (16.00). "Neuvažovali sme o pešej túre na Lomnický štít. Myslím si, že je to náročné a nie je to pre hokejistov, ktorí na to nie sú zvyknutí. Ja som tam ešte nebol, pôjdem tam po prvý raz, takže sa teším," prezradil Vůjtek, ktorý doplnil, že bol niekoľkokrát na Urale i vo Švajčiarsku, no na nadmorskú výšku si spomenúť nevedel.

V stredu na nich čaká tenisový turnaj v štvorhre, na ktorom sa zúčastní aj hokejový tréner SR. "Som pripravený si zahrať. Nemám však ešte parťáka, takže neviem s kým budem hrať. Nechajme sa prekvapiť," dodal Vůjtek, ktorý je vášnivým tenistom a pokračoval: "Neviem odhadnúť silu chlapcov, takže či som dobrý, tak to je asi ťažké slovo," zamyslel sa Vůjtek.

Program v Tatrách ukončí stredajšie spoločné grilovanie (18.00).

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o posledné dva odstavce