Main Content

ZOH14-Hokej: Vůjtek hovorí o jedinom zraze, chce spoznať hráčov

pondelok, 1. júl 2013 17:05 | Autor: TASR

Starý Smokovec 1. júla (TASR) - Hotel Grand Bellevue v Starom Smokovci sa v pondelok popoludní stal miestom stretnutia slovenských olympionikov pripravujúcich sa na ZOH 2014 v Soči. Najpočetnejšou a najsledovanejšou družinou bola hokejová, jej akcia pod názvom Olympijské hokejové leto potrvá tri dni a v stredu podvečer vyvrcholí spoločným grilovaním.

Šéftréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek si myslím, že to bude prvý a posledný zraz, ktorý je reálne možné pred ZOH zorganizovať: "Mužstvo sa už spolu neuvidí a preto chcem dať dokopy tých mladších so staršími. Niektorí sa ani nepoznajú a nikdy sa nevideli, keďže sú v Amerike od svojich šestnástich rokov. Nemajú možnosť sa stretnúť s hráčmi z Európy, chceme, aby sa spoznali a aby sme ich spoznali aj my," uviedol Vůjtek.

V Tatrách sa podľa očakávania neobjavili Marián Hossa, Michal Handzuš a Zdeno Chára, ktorí v zámorí nedávno ukončili súboj o Stanleyho pohár. "Samozrejme, že nám chýbajú, pretože sa ťažko hľadá vhodný termín. Onedlho totiž odchádzajú hráči KHL do svojich klubov, do svojich súťaží a samozrejme nemôžeme ovplyvniť úspešnosť slovenských hráčov v Amerike. Samozrejme sme radi, že hrali vo finále a budeme sa s nimi musieť stretnúť individuálne," konštatoval Vůjtek.

Naopak v Starom Smokovci sa objavili Richard Pánik, Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, ktorí zvádzali súboje vo finále AHL o Calder Cup. Trénerovi sa pred akciou ospravedlnili iní mladí hráči, ktorým sa začínajú v zámorí juniorské kempy. Pod Tatry Vladimír Vůjtek pozval 30 hráčov pôsobiacich v kluboch v zámorí i Európe. Niektorí hráči však prichádzali na poslednú chvíľu a medzi nimi bol i Jurčo. "Priznám sa, že neviem, kto prišiel a kto nie. Po zraze uvidíme a zistíme aj dôvody," povedal s úsmevom na perách Vůjtek.