Main Content

Hokej: Sekeru neprekvapila výmena do Caroliny, teší sa na olympijské leto

pondelok, 1. júl 2013 18:05 | Autor: TASR

Hokej: Sekeru neprekvapila výmena do Caroliny, teší sa na olympijské leto
Hokej: Sekeru neprekvapila výmena do Caroliny, teší sa na olympijské leto | zdroj: TASR

Starý Smokovec 1. júla (TASR) - Medzi prvými hokejistami, ktorí dorazili do Starého Smokovca bol obranca Andrej Sekera. Toho počas noci zastihla správa, že bol vymenený z Buffala Sabres do tímu Carolina Hurricanes. Napriek tomu si z toho ťažkú hlavu nerobil a dobre naladený sa tešil na príchod svojich spoluhráčov.

"Počítal som s tým, je to biznis a keď chcú, tak vás vymenia. Pozerám sa dopredu a myslím si, že v Caroline mi bude dobre. Som ako chameleón, nemám problém zbaliť sa a ísť ďalej," uviedol Sekera a dodal: "Zavolali mi o druhej ráno, že som bol vymenený do Caroliny. Neskôr sa mi ozvali z Caroliny, že sa mi ozvú o pár dní a povedia, čo ďalej."

Slovenský reprezentačný bek vníma Olympijské hokejové leto predovšetkým ako relax a teší sa na svojich spoluhráčov. "Vnímam to ako relax, patrí to k tomu. Bude to zábava, nejaké výstupy, tenisový turnaj a futbal. Potom sa zasa rozpŕchneme, pretože niektorí chalani idú do Ruska. Takže sme naposledy spolu takto doma. Teším sa najmä na chalanov, keďže budeme takto pokope. Ide o to, aby sme stmelili kolektív," konštatoval Sekera a pri otázke čo mu ide viac, či tenis alebo futbal iba úsmevne povedal: "Tenis nič moc a na futbale iba do múru."

Medzi poslednými dorazila i trojica útočníkov Marián Gáborík, Branko Radivojevič a Tomáš Kopecký. Práve útočník Columbusu Blue Jackets ocenil spoločné stretnutie. "Je fajn, že sa niečo také organizuje, pretože niektorých chalanov ešte nepoznám. Takže je dobré takéto tímové stretnutie zábavnou formou. Dúfajme, že nám vydrží počasie a zahráme si i futbal. Teším sa na Lomničák, keďže som tam ešte nebol a pri futbale sa zabavíme a zregenerujeme," povedal Gáborík, ktorý sa pod Tatry dopravil lietadlom, no ako priznal, nestihol si pozrieť spomínaný Lomnický štít.

"Vyzbrojený" tenisovou raketou prišiel do Starého Smokovca brankár Rastislav Staňa, ktorý si počas voľna odbehol i na krátku dovolenku a stihol sa individuálne pripravovať v Košiciach. "Tenis som niekedy hrával, teraz už mám na neho trošku menej času, keďže trénujem iným štýlom. Popri rodinke je už na tenis menej času, ale poteší ma aj futbal, no priznám sa, že futbal na veľkom trávniku som už tiež dlho nehral. Ideme sa zabaviť a spoznať navzájom," dodal Staňa.