Main Content

Kolo Toure oficiálne novou posilou Liverpool FC

utorok, 2. júl 2013 20:05 | Autor: TASR

Kolo Toure oficiálne novou posilou Liverpool FC
Kolo Toure oficiálne novou posilou Liverpool FC | zdroj: TASR

Liverpool 2. júla (TASR) - Anglický futbalový klub FC Liverpool v utorok skompletizoval príchod obrancu z konkurenčného Manchestru City Kola Toureho.

Tridsaťdvaročný reprezentant Pobrežia Slonoviny sa tak na Anfield Road stane spoluhráčom kapitána slovenskej reprezentácie Martina Škrtela.

Toure, ktorý za City od júla 2009 odohral 102 zápasov, sa s vedením 5-násobného európskeho šampióna dohodol na dvojročnej zmluve. V sezóne 2012/2013 ale odohral len 18 zápasov a klub ho ani nezaradil na súpisku pre Ligu majstrov. Do Manchestru prišiel Toure z Arsenalu Londýn a v sezóne 2011/2012 mu pomohol k zisku majstrovského titulu.

"Toure prišiel na Merseyside po ukončení kariéry Jamieho Carraghera a neistote ohľadom slovenského reprezentanta Martina Škrtela," uviedol v utorok portál BBC.

"Keď som skončil v City vedel som, že chcem zostať v Anglicku. Znamená to pre mňa veľa. Pridať sa k Liverpoolu je pre mňa skvelá správa. Vybral som si ho pre jeho históriu a pre ducha, ktorý tu panuje," povedal Toure.