Main Content

PREVIEW: Torpedo Kutaisi – MŠK Žilina (1. predkolo EL)

štvrtok, 4. júl 2013 10:14 | Autor: Jakub Vaverka

PREVIEW: Torpedo Kutaisi – MŠK Žilina (1. predkolo EL)
PREVIEW: Torpedo Kutaisi – MŠK Žilina (1. predkolo EL) | zdroj: foto TASR

Ako prvý zo slovenských zástupcov v pohárovej Európe začne svoj púť siedmy tím uplynulého ročníka Corgoň Ligy MŠK Žilina. Tím, v ktorom sa toho od konca minulého sezóny udialo naozaj mnoho sa pokúsi v súboji prvého predkola Európskej ligy proti nepríjemnému gruzínskemu tímu v prvom zápase predovšetkým nesklamať. Šošoni chcú totiž cestovať domov s vedomím, že budúco týždňová odveta bude mať zmysel.

Zápas je na programe vo štvrtok o 19.00 hod v Kutaisi

AKTUÁLNE


Výprava nášho ex – majstra cestovala do Kutaisi už v utorok, aby si hráči zvykli na odlišnú klímu oproti tej slovenskej. MŠK je poučený z minulých rokov, keď najprv v roku 2011 Šošoni vypadli v druhom predkole Európskej ligy s islandským Reykjavíkom, na ktorého ihrisku žlto – zelení najprv prehrali 0:3 a domáca výhra 2:0 už na postup nestačila. Čerstvá je aj spomienka z uplynulého ročníka Ligy majstrov, kde Žilina ako slovenský majster v druhom predkole doma zvíťazil nad izraelským majstrom Hapoelom Ironi Kyriat Šmona, no odveta v približne 40 stupňovej horúčave skončila prehrou 0:2 a náš tím opäť vypadol. 

Odvety sa však toho veľa zmenilo. Vedenie žilinského klubu jasne deklarovalo, že ambície oproti minulým rokom budú skromnejšie a prioritou je predvádzať pekný ofenzívny futbal, ktorého zárukou má byť bývalý trenčiansky tréner Adrián Guľa. Je tak celkom možné, že Šošoni budú jemnou kópiu AS Trenčín, ktorý hral v minulom ročníku Corgoň Ligy najkrajší futbal. Nech už sú ciele 5 –násobného slovenského šampióna akékoľvek, tak vyradiť súpera kvalít Torpeda je pre MŠK jednoducho povinnosťou.

Torpedo Kutaisi vyvoláva síce rešpekt a dokonca si vďaka svojmu španielskemu trénerovi vyslúžilo aj prezývku „gruzínska Barcelona“ , no ak by Žilinčania vypadli tretí rok v pohárovej Európe na prvej prekážke, to by bola hanba. Ako sa Adrián Guľa vyjadril na tlačovke hlavným cieľom MŠK v Gruzínsku je pokúsiť sa neinkasovať a nejaký gól streliť, čo by bola pred odvetou výborná východisková pozícia.  Zápas má výkop o 19:00 nášho času a môžete si ho naživo pozrieť na www.sport7.sk/ziveprenosy.

KÁDER

V kádri žlto- zelených, ktorý cestoval do druhého najväčšieho gruzínskeho mesta neúčinkuje portugalský krajný obranca Ricardo Nunes, ktorý si doliečuje zdravotné šrámy a taktiež tam nie je zapísaný ani talentovaný útočník Jelič, ktorý je v MŠK na skúške. Kouč Adrián Guľa bude mať v Kutaisi k dispozícii takmer kompletný káder, pričom sa očakáva, že šancu dostane aj niekoľko mladíkov, ktorých majú Šošoni vo svojom kádri naozaj neúrekom.

Káder 22 hráčov MŠK Žilina cestujúci do Kutaisi:

Brankári:
Martin Dúbravka, Patrik Le Giang
Obrancovia: Vladimír Leitner, Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Serge Akakpo,  Andrej Kadlec, Denis Vavro,  Ali Ceesay
Stredopoliari:  Michal Škvarka, Jakub Paur, Miroslav Káčer, Babatounde Issiaka Bello, Viktor Pečovský, Róbert Pich, Adam Žilák
Útočníci: Dávid Guba, Tomáš Majtán, Jaroslav Mihalík,  René Dedič

V akom rozostavení Žilinčania nastúpia si nedovolíme tipovať, no myslíme si, že v základnej zostave nastúpia minimálne dvaja klasickí útočníci, ktorých bude podporovať niekoľko ofenzívne ladených futbalistov. V zostave istotne nebude chýbať novopečený kapitán MŠK Jozef Piaček, ktorý bude mať za úlohu koordinovať predovšetkým defenzívu nášho mužstva.

Predpokladaná zostava: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Ceesay – Škvarka, Bello, Pečovský, Pich – Majtán, Guba


Na slovíčko s Róbertom Pichom


Má MŠK dostatok informácií o Torpede Kutaisi?

„Naši tréneri videli ich dva zápasy naživo, vďaka tomu, že boli taktiež na sústredení v Rakúsku. Budeme mať určite dostatok informácií o ich mužstve.“

Ako by si v krátkosti charakterizoval tento tím?

„Ešte sme ich veľmi nerozoberali, jediné, čo zatiaľ vieme je, že ich trénuje španielsky tréner a hrajú kombinačný futbal.“

Je pre vás výhoda, že začínate vonku?

„Nerozoberáme to. Jednoducho sa to tak vylosovalo. Budeme chcieť rovnako vyhrať vonku, aj doma.“

TIPOVACIA LIGA SPORT7.sk

Na tento zápas si môžete staviť aj v našej tipovacej lige. Na MŠK Žilina je vypísaný kurz 2,60 a aj keď sme optimisti, tak nám príde ako priveľký risk staviť na výhru nášho tímu na horúcej gruzínskej pôde. Reálnejším výsledkom je podľa nás remíza s kurzom 3,23. Kompletnú ponuku tipov na tento zápas nájdete tu >>>