Main Content

FC Barcelona: Villa von, Rooney dnu?!

pondelok, 8. júl 2013 17:52 | Autor: Jakub Mihálik

FC Barcelona: Villa von, Rooney dnu?!
FC Barcelona: Villa von, Rooney dnu?! | zdroj: foto TASR

Hoci FC Barcelona ešte pred začiatkom prestupového obdobia získala z brazílskeho Santosu obrovskú hviezdu v podobe Neymara, zdá sa, že na Camp Nou sa diváci dočkajú ďalších prekvapivých prestupov.

 V pondelok popoludní predstavitelia FC Barcelony potvrdili dosiahnutie dohody s rivalom z Atlética Madrid o prestupe kanoniera Davida Villu. Rojiblancos ešte v máji prišli o svojho hviezdneho strelca Radamela Falcaa, ktorý za rekordnú čiastku prestupoval do AS Monaca, zdá sa však, že v španielskom hlavnom meste našli rýchlo kvalitné náhrady. Najprv káder Diega Simeoneho posilnila brazílska nádej Leo Baptistao, pondelková posila je ešte hviezdnejšia. Za prestupovú sumu, ktorá sa odhaduje vo výške 5 miliónov eur, sa z Barcelony sťahuje David Villa.


Bývalý kanonier Valencie sa v hernom systéme Barcelony nepresadil podľa svojich predstáv, a tak sa o jeho prestupe špekulovalo dlhšie. Eminentný záujem prejavoval Tottenham i Arsenal, no ako sme vás informovali v rebríčku možných náhrad za Falcaa, Atletico sa takisto o španielskeho reprezentanta potichu zaujímalo.

V Barcelone pravdepodobne dlho za svojim útočníkom smútiť nebudú. Okrem príchodu Neymara plánuje prezident Rosell ďalšiu hviezdnu posilu pre útočnú formáciu Tita Vilanovu. Po tom, čo sa Katalánčanom nepodarilo prehovoriť Thiaga Alcantaru k zotrvaniu na Camp Nou, pripravujú Blaugranes výmenu Thiaga za Wayna Rooneyho, ktorý takisto niekoľko týždňov túži po prestupe a novej výzve.
 
Formácia Messi – Rooney – Neymar by určite potešila priaznivcov úradujúceho španielskeho majstra, ich najväčší konkurent pripravuje preto takisto megaprestup, o ktorom vás budeme čoskoro informovať.