Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.7.)

utorok, 9. júl 2013 10:26 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (9.7.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

FC BARCELONA: David Villa odchádza do Atlética Madrid, ktorý sa dohodol s FC Barcelona na jeho prestupe. O Španielove služby mal veľký záujem aj anglický Tottenham, ale samotný hráč preferoval zotrvanie v Španielsku.

FC BARCELONA: Francúzsky obranca Éric Abidal bude pokračovať v kariére v AS Monako. Abidalovi vypršal po skončení uplynulej sezóny kontrakt so španielskym FC Barcelona.
 
REAL MADRID: Prezident Realu Madrid Florentino Pérez v televíznom rozhovore vyhlásil, že portugalská hviezda futbalistov "bieleho baletu" Cristiano Ronaldo chce dohrať svoju kariéru práve v tomto španielskej veľkoklube.
 
SEVILLA: Šprintérska megahviezda Usain Bolt si oblečie dres Manchestru United v charitatívnom zápase Rio Ferdinanda proti Seville, ktorý sa odohraje 9. augusta.
 
REAL SOCIEDAD: Klubu zo San Sebastiánu bude v úvode sezóny chýbať uruguajský obranca Diego Ifrán, ktorý má zranené koleno. Mimo hru bude pravdepodobne až 3 mesiace.
 
LEVANTE: José Manuel Casado si nakoniec vybral ako ďalšie pôsobisko klub z Valencie – Levante. Španielsky obranca prichádza ako voľný hráč z Rayo Vallecana.