Main Content

Ibrahimović do Realu? Výborný marketingový ťah!

utorok, 9. júl 2013 11:29 | Autor: Jakub Mihálik

Ibrahimović do Realu? Výborný marketingový ťah!
Ibrahimović do Realu? Výborný marketingový ťah! | zdroj: foto TASR

Real Madrid pravdepodobne nezíska svoj prestupový cieľ číslo jeden – Garetha Balea. To by však nebol kráľovský veľkoklub, keby po neúspešnej sezóne do klubu nedotiahli hviezdu najväčšej veľkosti. Vo všetkých pádoch sa v Španielsku skloňuje Zlatan Ibrahimović. Okrem nesmierneho hráčskeho prínosu by angažovanie vysokého Švéda pomohlo aj po marketingovej stránke.

 

Úhlavný rival Realu Madrid, FC Barcelona porazil kráľovský veľkoklub nielen v minulej sezóne v rámci La Ligy, vedie zatiaľ aj v letnom prestupovom období. Bývalý hráč Malagy Isco síce je kvalitatívne vysoko, nemôžeme zabudnúť ani na Casemira, či Daniho Carvajala. V porovnaní s Neymarom však výrazne zaostávajú. Neymar je v súčasnosti hitom, hlavne po tom, čo sa skvelým spôsobom uviedol na Pohári konfederácií. Preto sa dá očakávať, že marketingovo Neymar prinesie svojmu novému zamestnávateľovi obrovské peniaze, jednak za predaj dresov, ale aj za neuveriteľne veľa sponzorov, ktorí lemujú Brazílčanovu kariéru až do dnešného dňa.

Real nielenže potrebuje upokojiť svojich fanúšikov, potrebuje vytiahnuť eso z rukáva aj v rámci vzájomného súperenia s Barcelonou. Bale nevyšiel, pretože Ancelotti aj Perez pochopili, že v súčasnej situácii ho za 100 miliónov nepotrebujú. Pozornosť upriamili na útočníkov. Madrid opúšťa Higuaín, ktorého síce ešte v Reale presviedčajú, no je ťažko veriť tomu, že hráč, ktorý sa už oficiálne rozlúčil s klubom aj jeho fanúšikmi, vybehne v auguste na trávnik akoby sa nič nedialo. Najviac sa v júni spájali s Madridom Suarez a Cavani. Suareza asi Liverpool nepustí a Cavani je len krok od podpisu zmluvy s PSG. To by malo uvoľniť ruky Ibrahimovićovi pre jeho prestup do Madridu, kde by sa rád spojil s podľa jeho slov „jedinečným“ trénerom Ancelottim, ktorý Ibru očaril svojim priateľským prístupom.

Madrid Ibrahimoviča potrebuje. Potrebuje strelca na hrot útoku, potrebuje hráča, ktorý perfektne zapadá do Ancelottiho koncepcie. Potrebuje ho po marketingovej stránke, keďže Ibrahimović púta pozornosť všade, kam príde. Potrebuje ho ako vyrovnanie síl s Barcelonou, ktorá údajne chystá Rooneyho megaprestup. A potrebuje ho jednoducho preto, že Ibrahimović je strelec najvyšších kvalít. Florentino Perez len prednedávnom opätovne vyhral v hlasovaní členov klubu o post prezidenta. Je všeobecne známe, že po nástupe do funkcie sa vždy prezident Realu musí uviesť posilou najväčších rozmerov. Ibrahimović by túto charakteristiku spĺňal nastopercent. Perez nepotrebuje, aby sa v ťažkých časoch, ktorými klub prechádza, spochybňovalo jeho znovuzvolenie. Hviezda musí prísť a všetky indície ukazujú na Zlatana Ibrahimovića. Jeho príchodom by sa v španielskej lige nachádzali momentálne 4 hráči, ktorí pútajú najväčšiu celosvetovú pozornosť.