Main Content

Bayern chce získať Lewandowského najneskôr budúci rok

utorok, 9. júl 2013 19:05 | Autor: TASR

Bayern chce získať Lewandowského najneskôr budúci rok
Bayern chce získať Lewandowského najneskôr budúci rok | zdroj: TASR

Riva del Garda 9. júla (TASR) - Prezident nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Karl-Heinz Rummenigge verí, že najneskôr na budúce leto získa do tímu útočníka Roberta Lewandowského z Borussie Dortmund.

"Som optimista v tom, že Lewandowski sa v lete 2014 stane hráčom Bayernu," povedal Rummenigge denníku Bild na sústredení Bayernu v talianskom meste Riva di Garda. Poľský kanonier bude po nasledujúcej sezóne voľným hráčom, čo znamená, že môže zmeniť klub bez odstupného. Vedenie víťaza Ligy majstrov, nemeckej bundesligy i Nemeckého pohára sa snažilo angažovať Lewandowského už pred blížiacou sa sezónou, ale nedospelo s Dortmundom k dohode. Vzťahy medzi klubmi sa narušili po tom, ako mníchovský klub angažoval z Borussie stredopoliara Maria Götzeho.

Lewandowski strelil v Dortmunde 54 gólov v 98 zápasoch. Do Borussie prestúpil v roku 2010 z Lech Poznaň za takmer 4,5 milióna eur. V Dortmunde jeho cena niekoľkonásobne vzrástla a o jeho služby sa uchádzajú okrem Bayernu aj Manchester United a Real Madrid.