Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.7.)

streda, 10. júl 2013 10:27 | Autor: Branislav Lipták

 Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (10.7.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Španielsky útočník Raúl González opäť nastúpi za svoj bývalý klub Real Madrid. Ikona "bieleho baletu" odohrá za Real 45 minút počas augustového súboja v Madride o Trofej Santiaga Bernabéua medzi miestnym veľkoklubom a úradujúcim katarským šampiónom Al Saddom, v ktorom Raúl v súčasnosti pôsobí ako hráč. V rámci duelu, ktorý je na programe 22. augusta nastúpi Raúl za každý z tímov v jednom polčase.

FC BARCELONA a REAL MADRID: Zo Španielskej La Ligy sú na Cenu pre najlepšieho futbalistu v Európe za sezónu 2012/13 podľa UEFA nominovaní Lionel MessiCristiano Ronaldo. K týmto dvom ikonám Primera Division sa pridali ďalší 8 futbalisti. O víťazovi ankety sa rozhodne 29. augusta.
 
FC BARCELONA: Katalánsky veľkoklub FC Barcelona ponúkol 30 miliónov libier za DavidaLuiza z FC Chelsea. Londýnčania však túto ponuku zmietli zo stola s odvôvodnením, že Brazílčan nie je na predaj.
 
ATLÉTICO MADRID: Obranca Silvio na jeden rok opúšťa madridské Atlético. Portugalčan bude v novej sezóne na hosťovaní v Benfike Lisabon.
 
VILLARREAL: Mexický reprezentant Giovani Dos Santos a nováčik najvyššej španielskej súťaže Villarreal CF sa dohodli na spolupráci na štyri roky.
 
PRIMERA DIVISION: Elitná španielska súťaž Primera División sa znova rozbehne 17. augusta. A známe sú už aj termíny "El Clásico". Každý futbalový fanúšik si do kalendára zaznačí 27. október a 23. marec, keď sú na programe práve duely medzi úradujúcim šampiónom FC Barcelona a vicemajstrovským Realom Madrid.