Main Content

Basketbal v Komárne bude bezdomovcom do októbra

piatok, 17. september 2010 12:30 | Autor: TASR

Slovenský mužský basketbalový klub MBK Rieker Komárno má pred blížiacou sa extraligou sezónou (prvé kolo je na programe v sobotu 25. septembra, pozn.) problém s domácou palubovkou.

Halu, v ktorej hráva zápasy pred vlastnými fanúšikmi, začali v lete rekonštruovať a práce na nej nedokončia skôr ako koncom októbra.

"Na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva vyhrala stavebná firma tender na začatie rekonštrukcie našej haly. Medzi týmito dvoma inštitúciami vznikla zmluva, podľa ktorej má byť hala hotová až koncom októbra," informoval agentúru SITA o nelichotivej situácii generálny manažér Komárňanov Jozef Paulík. Hráči šiesteho tímu uplynulej sezóny sa na extraligu pripravujú v druhej športovej hale v Komárne, v ktorej hrávajú svoje zápasy volejbalistky.

"Tam nie sú vyhovujúce podmienky pre basketbalistov. Rozmermi by ihrisko celkom aj sedelo, ale netečie tam teplá voda, pre dvanásť hráčov je k dispozícii len jediná sprcha, okná na hale sú vybité. Jednoducho, sú to katastrofálne podmienky. Najviac ma hnevá, že s nami nikto nekomunikoval. Telefonicky nám len oznámili, že musíme opustiť halu. Ja som mal problémy narýchlo zohnať ľudí, ktorí nám pomohli s vysťahovaním. Všetko išlo mimo nás, mrzí ma, že sme nemali možnosť vyjadriť sa k tomu a keď sme sa boli pozrieť na stavenisku, tak nás odtiaľ vulgárnym a nelichotivým spôsobom vyhodili. Vraj tam nemáme čo robiť," neskrýval sklamanie Paulík.

Komárno teda neodohrá svojich prvých päť pôvodne plánovaných domácich stretnutí v rámci úvodných jedenástich kôl na vlastnej palubovke.

"Hľadali sme nejaké alternatívne riešenie a z hál, ktoré sú v okolí, prichádza do úvahy Dunajská Streda. Tam aj odohráme asi dva duely, ďalšie nás čakajú v Nitre na Klokočine. Zápasy, ktoré sme mali hrať doma proti Prievidzi a Interu Bratislava absolvujeme na palubovkách súperov a odvety budú u nás. Týmto spôsobom by som chcel poďakovať predstaviteľom spomenutých dvoch klubov, ktorí nám ochotne a bez problémov vyšli v ústrety," doplnil Jozef Paulík.


SITA
© WEBNOVINY