Main Content

PREVIEW: MŠK Žilina – Torpedo Kutaisi (1. predkolo, odveta)

štvrtok, 11. júl 2013 08:07 | Autor: Jakub Vaverka

PREVIEW: MŠK Žilina – Torpedo Kutaisi (1. predkolo, odveta)
PREVIEW: MŠK Žilina – Torpedo Kutaisi (1. predkolo, odveta) | zdroj: foto TASR

Prvé predkolo Európskej ligy sa dostalo do svojej druhej fázy a tento týždeň sú na programe jeho odvetné zápasy. Náš jediný zástupca v úvodnom kvalifikačnom osudí – MŠK Žilina – bude na domácom štadióne hostiť svojho gruzínskeho súpera Torpedo Kutaisi. Prvý zápas sa skončil rozdielom triedy, no rozhodnuté ešte nie je.

Zápas je na programe o 17:30 na štadióne Pod Dubňom v Žiline.

PRVÝ ZÁPAS
 
V gruzínskom Kutaisi, kde si cestu na štadión našlo 6 až 7 tisíc divákov vytvorili domáci fanúšikovia pre svojich miláčikov skvelú kulisu. Dianie na ihrisku sa im však až tak nepozdávalo. Po úvodných „zoznamovacích“ minútach začínali mať stále viac a viac z hry Žilinčania, ktorí, ako pred duelom avizovali, stavili na ofenzívnu hru založenú na dobrom pohybe. Prvý polčas sa skončil bez gólov, no druhé dejstvo už bolo niečom inom. Šošoni predviedli skvelý pohárový výkon, keď z minima šancí vyťažili tri presné zásahy a u nepríjemného súpera zvíťazili rozdielom triedy. Trojgólový náskok by mal na postup do druhého predkola žlto – zeleným stačiť, aj keď podobné zmýšľanie môže byť zradné.
 
AKTÚALNE
 
Žilinčania po návrate z východu Európy mohli čítať na svoju adresu samé chvály, no tréner Adrián Guľa pozitívne ohlasy múdro krotil. Mladíci v drese Šošonov totiž nemôžu nadobudnúť pocit, že sa im v domácej odvete nič nemôže stať, pretože hostia by ich za to mohli kruto vytrestať. Guľa v niekoľkých rozhovoroch potvrdil, že taktika na domáci zápas bude podobná tej z pred týždňa, a teda slovenský ex – majster chce divákom ukázať moderný behavý futbal, ktorý nadchne. Jednoduché to nebude, no MŠK držíme palce, nech sa jej to podarí. Zaujímavou témou sú žilinskí fanúšikovia, ktorých drvivá časť je stále na nože so žilinským vedením, preto je široká verejnosť očakávaní v tom, koľko ľudí si zajtra nájde cestu na Štadión Pod Dubňom.
 
Čo sa týka gruzínskeho tímu, tak pozícia trénera Zaragozu je údajne ohrozená, aj keď s tímom ešte nie je dostatočne dlho, aby hráči naplno pochopili jeho herné metódy. „Gruzínska Barcelona“ cestuje na Slovensko s trojgólovým mankom, takže musí od začiatku zápasu otvoriť svoju hru, čo by malo byť vodou na mlyn pre Žilinčanov. V podobnej situácii bola MŠK pre 2 rokmi, keď po prehre 0:3 s KR Reykjavik na Islande taktiež nedokázala odvrátiť trojgólové manko, pričom hrala na domácom ihrisku. Dovolíme si tvrdiť, že gruzínskemu celku by do druhého predkola druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže pomohol len obrovský zázrak.

TIPOVACIA LIGA
 
Na tento zápas si samozrejme môžete staviť aj v našej tipovacej lige. Na domáce víťazstvo MŠK je vypísaný chabý kurz 1,23 a na to, že zvíťazia hostia vám riskovať neodporúčame. Kompletnú ponuku tipov na tento zápas nájdete tu.

ANKETA: Koľko ľudí podľa vás príde do Žiliny na tento zápas?