Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.7.)

piatok, 12. júl 2013 09:48 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (12.7.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

 

MÁLAGA: Paraguajský útočník Roque Santa Cruz podpísal zmluvu na tri roky so španielskou Málagou. Pri výbere klubu zavážili jeho pozitívne skúsenosti z hosťovania u štvrťfinalistu uplynulého ročníka Ligy majstrov.

FC BARCELONA: Nemecký Bayern Mníchov potvrdil svoj záujem o španielskeho stredopoliara Thiaga Alcantaru z FC Barcelona. Talentovaný Španiel má v Barcelone zmluvu ešte na dva roky. V klube však nie je spokojný s pozíciou náhradníka.

REAL MADRID: Biely balet predĺžil o štyri roky zmluvu s obrancom Nachom Fernándezom. V rámci uplynulého ročníka Primera División odohral Španiel za Real deväť stretnutí.
 
FC BARCELONA: Bývalý kouč Barcelony Pep Guardiola odhalil na predsezónnej tlačovej konferencii dôvody svojho odchodu z lavičky FC Barcelona. Španiel sa vyjadril, že po štyroch rokoch stratil ďalšie túžby. „Tí istí hráči, tí istí súperi, tí istí novinári, tie isté zápasy“ uviedol Guardiola.
 
SEVILLA: Podľa najnovších správ sa londýnsky Arsenal zameral na dobre stavaného záložníka Geoffreyho Kondogbiu zo španielskej Sevilly.
 
RAYO VALLECANO: Klub z Madridu môže pravdepodobne na účasť v Európskej lige UEFA 2013/14 pravdepodobne zabudnúť. Športový arbitrážny súd totiž nevyhovel požiadavke vydať predbežné rozhodnutie. Rayo nedokázalo plniť svoje finančné záväzky a národná futbalová federácia ho sankcionovala neudelením licencie pre súťaže UEFA.