Main Content

Stoch si s Fenerbahce Ligu majstrov nezahrá

pondelok, 15. júl 2013 20:05 | Autor: TASR

Stoch si s Fenerbahce Ligu majstrov nezahrá
Stoch si s Fenerbahce Ligu majstrov nezahrá | zdroj: TASR

Nyon 15. júla (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) zamietla v pondelok odvolanie tureckého klubu Fenerbahce Istanbul, ktorý vylúčila z tohtoročnej edície Ligy majstrov. Turecký vicemajster údajne manipuloval s výsledkami zápasov v sezóne 2010/2011.

Podobná kauza sa s 18-násobným majstrom Turecka niesla pred dvoma rokmi. Účasť klubu v Lige majstrov bola diskvalifikovaná pre ovplyvňovanie výsledkov. V posledných troch rokoch sa tak situácia okolo zrušeného štartu tureckého tímu v lige šampiónov zopakovala druhýkrát.

Fenerbahce, ktorého dres oblieka aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch, malo štartovať v 3. predkole LM. Po zamietnutom odvolaní mala štartovacia miestenka v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži prepadnúť v prospech tretieho tímu minulej sezóny, mestského rivala z Besiktasu. Ani druhý najznámejší istanbulský klub však nie je čistý.

UEFA zamietla odvolanie Besiktasu voči obvineniu z oplyvnenia výsledku Tureckého pohára 2011 a v LM štartovať nebude. Na piatkovom žrebe tretieho predkola vo švajčiarskom Nyone bude na mieste istanbulských klubov figurovať FC Bursaspor, ktorý skončil v uplynulej sezóne štvrtý.