Main Content

KHL: Tomáš Surový: "V Minsku sa cítim komfortne. Chcem mu pomocť do play off"

utorok, 16. júl 2013 10:05 | Autor: TASR

Minsk 16. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Surový sa v klube jeho nového zamestnávateľa v rámci KHL Dinamo Minsk cíti komfortne.

"Som rád, že som sa stal súčasťou takého znamenitého tímu, ako je Dinamo," vyjadril sa na klubovej internetovej stránke účastníka KHL v uplynulom ročníku ešte hráč HC Lev Praha.

Tomáša Surového potešila skutočnosť, že ešte pred príchodom do Dinama poznal niektorých jeho hráčov. "Predovšetkým Čechov. Teraz sa chcem spoznať s Bielorusmi a Kanaďanmi. Myslím si, že problémy s adaptáciou u mňa nebudú."

Na otázku, prečo si vybral za miesto svojho ďalšieho účinkovania v KHL práve Dinamo, Tomáš Surový zareagoval. "Vedenie klubu bolo vytrvalé, prejavilo o mňa vážny záujem. A aby som povedal pravdu, nemal som dôvod, aby som zmluvu nepodpísal."

Tomáš Surový nechcel pred novou sezónou hovoriť o svojich osobných cieľoch. "To nemá význam, moje ciele sa spájajú s mužstvom a chceme sa dostať do play off. Samozrejme, že v súvislosti so mnou sa spájajú isté očakávania, ale hlavné je to, aby sa Dinamo prebojovalo do bojov o Gagarinov pohár."