Main Content

KHL: Do prípravy s Dinamom Riga sa zapojili Česi Sedláček a Valčák

utorok, 16. júl 2013 11:05 | Autor: TASR

Riga 16. júla (TASR) - S lotyšským účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamom Riga sa do prípravy na nový ročník zapojili aj dvaja českí legionári - 23-ročný brankár Jakub Sedláček a 28-ročný útočník Patrik Valčák. Informoval o tom webový portál Dinama.

Jakub Sedláček v uplynulej sezóne obliekal dres extraligového PSG Zlín, Patrik Valčák pôsobil v poľskej Cracovii Krakov. "Jakub bude v klube na mesačnej skúške, počas ktorej sa rozhodne, či získa angažmán," citoval hokej.cz Vladimíra Vůjteka zo spoločnosti Eurohockey Services. V Diname Riga je však zatiaľ brankárskou jednotkou Švéd Mikael Tellqvist, v tíme pôsobil aj reprezentant Maris Jučers a mladého Kristersa Gudlevskisa draftovala NHL a možno si vyskúša zámorie. "Dinamo hľadá ďalšieho brankára, pre Jakuba je to šanca. Posledné tri sezóny sa Sedláčkovi vydarili, teraz sa pred ním otvára možnosť potvrdiť, že má na ruskú KHL. Záleží na ňom, ako v príprave obstojí," dodal Vůjtek.

Podobnú výzvu má pred sebou aj Patrik Valčák. Počas uplynulej sezóny hrával za Cracoviu Krakov a v poľskej najvyššej súťaže bol veľmi produktívny. "Patrik vyhral bodovanie, mal výbornú sezónu. V minulosti patril k veľkým talentom, ale jeho kariéra bola raz hore, raz dole. Po kvalitnom angažmáne na Slovensku, nemal šťastie v Rusku. Aj v jeho prípade záleží len na ňom, či si vybojuje zmluvu," uzavrel Vladimír Vůjtek.