Main Content

PL: Chelsea pokračuje v gólových nádielkach, obeťou Blackpool

nedeľa, 19. september 2010 20:18 | Autor: TASR

Futbalisti úradujúceho anglického ligového šampióna FC Chelsea naďalej pokračujú vo výborných výkonoch a úspešných výsledkoch.

Súper MŠK Žilina v základnej F-skupine Ligy majstrov 2010/2011 zvíťazil v nedeľňajšom zápase 5. kola Premier League na domácom ihrisku nad FC Blackpool jednoznačne 4:0, v novom súťažnom ročníku ešte nestratil ani bod a suverénne vedie ligový pelotón.

Hlavný kouč "The Blues" Carlo Ancelotti urobil v základnej zostave päť zmien oproti stredajšiemu duelu 1. kola F-skupiny LM na pôde MŠK Žilina (4:1). Do úvodnej jedenástky sa vrátili Paulo Ferreira, Ashley Cole, Ramires, Didier Drogba i Salomon Kalou. Práve posledný menovaný sa už v 2. min postaral o úvodný presný zásah v stretnutí s nováčikom medzi anglickou elitou. Chelsea potom do polčasovej prestávky skórovala ešte trikrát a už po prvých 45 minútach rozhodla o osude troch bodov. Do listiny kanonierov sa dvakrát zapísal Florent Malouda, jeden gól pridal Didier Drogba. Chelsea má na svojom konte po piatich kolách plný počet 15 bodov a impozantné skóre 21:1. Okrem toho strelila štyri góly aj v spomenutom súboji v európskom pohári číslo jeden proti Žiline na štadióne pod Dubňom.
 
"Myslím si, že aj keď sme dali štyri góly, mohli sme byť ešte efektívnejší. Napriek tomu môžeme byť spokojní s výkonom aj výsledkom. Najbližšie sa stretneme s Manchestrom City, každý už hovorí len o tomto zápase. My však ideme postupne za svojím cieľom, myslíme vždy na toho najbližšieho súpera," povedal po úspešnom súboji 5. kola Premier League dvojgólový strelec Florent Malouda. Útočník Didier Drogba, ktorý mal pri neúčasti dvojice Terry - Lampard na rukáve kapitánsku pásku, doplnil: „V druhom polčase sme mali množstvo šancí, no boli sme už menej koncentrovaní a vždy sme pokazili finálnu prihrávku. Musíme sa nad tým zamyslieť, pretože v budúcnosti by sa nám to mohlo vypomstiť."

Taliansky lodivod mužstva zo Stamford Bridge avizovane ešte nemal k dispozícii doliečujúceho sa stredopoliara Franka Lamparda, ani na lavičke sa však prekvapujúco tiež neobjavil kapitán a stopér John Terry. Naopak, hoci len z pozície striedajúceho hráča do hry zasiahol izraelský záložník Yossi Benayoun, a to napriek tomu, že v sobotu 18. septembra sa oslavoval najväčší židovský sviatok roka Yom Kippur známy tiež ako Deň zmierenia.

"Je ťažké udržať si koncentráciu, keď vyhrávate 4:0. Momentálne hráme skutočne veľmi dobre, ale musíme byť pripravení na náročné zápasy, ktoré nás čoskoro čakajú. Chceli sme odštartovať súťaž ako vlani, a to sa nám aj podarilo. Teraz sa však už musíme pozerať dopredu," povedal pre Sky Sports kouč FC Chelsea Carlo Ancelloti.
 
Okrem MŠK Žilina a FC Chelsea sú súčasťou F-skupiny Ligy majstrov 2010/2011 aj francúzsky Olympique Marseille a ruský Spartak Moskva.

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia 5. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2010/2011:


FC Chelsea - FC Blackpool 4:0 (4:0)

Góly:
12. a 41. F. Malouda, 2. S. Kalou, 30. D. Drogba, 41 761 divákov
Zostava Chelsea: P. Čech - Paulo Ferreira, Ivanovič, Alex (72. J. Bruma), Ashley Cole - Essien, Obi Mikel (78. Benayoun), Ramires (75. Žirkov), F. Malouda - S. Kalou, D. Drogba