Main Content

Hokej: Rolinek posilou Sparty Praha, k tímu sa pripojí v pondelok

streda, 17. júl 2013 12:05 | Autor: TASR

Praha 17. júla (TASR) - Novou posilou extraligového hokejového tímu Sparta Praha sa stal útočník Tomáš Rolinek. Skúsený krídelník prichádza do klubu z českej metropoly z konkurenčných Pardubíc a k svojmu novému tímu sa pred jeho prípravou na nadchádzajúcu sezónu pripojí už v pondelok.

"Som rád, že to takto dopadlo. Po odchode z Pardubíc som o inom klube, ako je Sparta, vôbec neuvažoval," citoval portál hokej.cz slová Tomáša Rolinka. Po tom, čo sa nedohodol na novej zmluve s Pardubicami, prejavili o neho záujem v hradeckom Mountfielde a oboch pražských kluboch. Rolinek však od začiatku preferoval len holešovickú Spartu. "Viem, že idem do klubu, s ktorým mám šancu získať titul," zdôraznil.

Podľa vlastných slov bol s vedením Sparty v kontakte od chvíle, ako sa uzatvorila jeho pardubická kapitola. Na spoluprácu s ním sa teší aj tréner Josef Jandač, ktorý sa s Rolinkom pozná zo spoločného pôsobenia v reprezentácii. "Určite to podstatne zavážilo v mojich úvahách. Poznáme sa dlho a viem, že je to dobrý tréner," potvrdil Rolinek a Josef Jandač dodal: "Tomáša poznám dlhý čas a presne viem, aké sú jeho prednosti. Preto som mal o neho veľký záujem. Nakoniec sa transfer podaril a som presvedčený, že nám veľmi pomôže."