Main Content

PREVIEW: NK Olympija Ľubľana – MŠK Žilina (2. predkolo, 1. zápas)

štvrtok, 18. júl 2013 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

PREVIEW: NK Olympija Ľubľana – MŠK Žilina (2. predkolo, 1. zápas)
PREVIEW: NK Olympija Ľubľana – MŠK Žilina (2. predkolo, 1. zápas) | zdroj: foto TASR + grafika el nino

MŠK Žilina bez väčších problémov prešla prvým predkolom tohtoročnej edície Európskej ligy, keď po výsledkoch 3:0 a 3:3 žlto – zelení vyradili gruzínske Torpedo Kutaisi. Teraz však pre zverencov Adriána Guľu prichádza nová výzva – jeden z najlepších slovinských tímov súčasnosti – NK Olympija Ľubľana.

Zápas má výkop vo štvrtok o 20:45

 
AKTUÁLNE
 
Slovinská Ľubľana nevstúpila do nového ročníka najlepšie, keď v domácej ouvertúre prehrala s priemerným Velenje 1:2. Nič to však nemení na tom, že klub, kde v minulosti pôsobil aj ex- futbalista Žiliny Dare Vršič má pred dvojzápasom s naším tímom len tie najvyššie ciele. Výhodou MŠK by malo byť, že zverenci Adriána Guľu majú v nohách už tri súťažné zápasy (2 v Európskej ligy a 1 v Corgoň Lige), pričom musíme uznať, že herný prejav Šošonov sa oproti minulej sezóne v mnohých veciach zlepšil. Mierne to škrípe v defenzíve, ktorú však prichádza vystužiť člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Tomáš Hučko, takže aj táto , navonok žlto- zelená slabina by mala byť pred štvrtkovým zápasom definitívne zažehnaná. Zápas budú pískať rozhodcovia z Estónska, konkrétne hlavný arbiter K. Tohver. Na čiarach mu budú pomáhať Hannes Reinvald a Sten Klaasen, náhradným rozhodcom bude Roomer Tarajev.
 
KÁDER
 
Do hlavného mesta Slovinska kouč Šošonov Adrián Guľa zobral aj nové posily Mateja Jeliča a Tomáša Hučka, pričom predovšetkým bývalý kapitán Dukly Banská Bystrica sa podľa dostupných informácií objaví aj v základnej zostave nášho ex – majstra. S tímom necestovali zranení ľaví obrancovia Ricardo Nunes a Vladimír Leitner.
Kompletná výprava MŠK Žilina v Slovinsku:  Dúbravka, Le Giang, Mabouka, Akakpo, Piaček, Hučko, Ceesay, Králik, Vavro, Kadlec, Pečovský, Káčer, Žilák, Bello, Mravec, Paur, Škvarka, Pich, Majtán, Jelič, Guba, Mihalík
 
PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA
 
Očakávame, že Adrián Guľa výraznejšie zostavu meniť nebude, no je takmer isté, že od začiatku nebude hrať talentovaný Vavro, ktorý nastúpil v Ružomberku a miesto Aliho Ceesaya na ľavom kraji obrany by sa mal objaviť novic Hučko.
 
Zostava MŠK Žilina podľa Šport7.sk:
Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Hučko – Mihálik, Pečovský, Bello, Škvarka – Majtán, Pich
 
ŠTADIÓN
 
Zápas sa odohrá na novučičkom štadióne Stožice, ktorý bol otvorený len v auguste 2010. Domovský stánok futbalistov Ľubľany má kapacitu 23 000 miest, z čoho je na futbalové zápasy povolené využívať 16 038. „Plný dom“ sa však v metropole Slovinska rozhodne nečaká, práve naopak, nebýva prekvapením, keď na zápas Olympije príde niečo málo cez 500 divákov. V tomto ohľade sú na tom lepšie Ako NK viaceré slovenské kluby.
 
 
 
AKO TIPOVAŤ
Predovšetkým prvé zápasy v európskych pohároch vedia byť „oťukávacie“, no po tom, ako sme mali možnosť výkon Olympije Ľubľana proti Velenje a tie žilinské z úvody sezóny, tak si dovolíme tvrdiť, že sa oplatí staviť na víťazstvo Šošonov s výborným kurzom 3,05. Kompletnú zápasovú ponuku nájdete TU