Main Content

KHL: Švarný na skúške v Medveščaku Záhreb

piatok, 19. júl 2013 11:05 | Autor: TASR

Záhreb 19. júla (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ivan Švarný, ktorému sa po uplynulej sezóne skončil kontrakt v Slovane Bratislava, by mohol pokračovať v KHL aj v nasledujúcom ročníku. Dvadsaťosemročný zadák sa dohodol na skúške s chorvátskym nováčikom medzinárodnej súťaže Medveščakom Záhreb.

"Ivan Švarný je veľmi dobrý obranca, ktorý si tento rok zahral v slovenskej reprezentácii na majstrovstvách sveta a poslednú sezónu strávil v KHL. Verí, že stále patrí medzi najlepších šesť obrancov v tíme KHL. Chce dokázať, že nášmu klubu môže pomôcť v premiérovej sezóne v súťaži," uviedol pre oficiálnu stránku klubu jeho športový riaditeľ Aaron Fox.

Švarný odohral uplynulú sezónu v drese Slovana Bratislava, za ktorý nastúpil na 44 zápasov a zaznamenal osem bodov (1+7). V play off pridal ďalšie tri zápasy a jeden gól. V minulosti pôsobil aj v Nitre, českých kluboch Litvínove a Třinci a má skúsenosti aj s nižšími zámorskými súťažami. Dvakrát sa predstavil aj na majstrovstvách sveta.

Záhreb skúša aj švédskeho centra Emila Lundberga, ktorý má skúsenosti so slovenským hokejom. V sezóne 2010/11 hral za HK Poprad v extralige a v nasledujúcej si už v drese Lev Poprad vyskúšal KHL. Uplynulý ročník strávil vo švajčiarskom Klotene.

Medveščak zároveň podpísal kontrakt na jednu sezónu s dvadsaťročným talentovaným slovinským brankárom Mitja Korenom.