Main Content

Vilanovu trápi zdravie, Barcelona musí nájsť nového trénera

sobota, 20. júl 2013 10:05 | Autor: TASR

Vilanovu trápi zdravie, Barcelona musí nájsť nového trénera
Vilanovu trápi zdravie, Barcelona musí nájsť nového trénera | zdroj: TASR

Madrid 20. júla (TASR) - Vedenie španielskeho futbalového majstra musí hľadať nového trénera po tom, čo Tito Vilanova v piatok odstúpil z funkcie.

"Testy potvrdili, že Tito sa musí aj naďalej podrobiť liečbe a to by sa nedalo skĺbiť s jeho funkciou hlavného trénera," uviedol na piatkovej tlačovej konferencii prezident FCB Sandro Rosell a dodal, že klub zrušil aj sobotňajší prípravný zápas v Poľsku. "Život ide ďalej. Je to veľká rana, ale Barcelona utrpela už nejednu ranu a vždy sa dokázala z toho vzchopiť," pokračoval Rosell.

"Moje myšlienky teraz patria Titovi Vilanovovi, jeho rodine a FC Barcelona,"
uviedol v krátkosti aj prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter.

Meno Vilanovho nástupcu by mohlo byť známe na budúci týždeň. Podľa miestnych médií patrí medzi hlavných adeptov na uvoľnený post Argentínčan Marcelo Bielsa, ktorý strávil uplynulé dva roky v Athleticu Bilbao. V súvislosti s Barcelonou sa v Španielsku skloňujú aj mená Ernesta Valverdeho, Luisa Enriqueho, Andre Villasa-Boasa či Michaela Laudrupa.

Štyridsaťštyriročný Vilanova posledné roky bojoval s rakovinou hrtanu, dva mesiace sa liečil v newyorskom Memorial Sloan-Kattering Centre, kde sa podroboval rádioterapii a chemoterapii.

Vilanova sa 20. decembra 2012 podrobil druhej operácii slinných žliaz postihnutých zhubným ochorením. Nakrátko sa vrátil do metropoly Katalánska, no od polovice januára bol opäť mimo tímu, keď odcestoval do New Yorku a Barcelončanov v zápasoch i na tréningoch viedol jeho asistent Jordi Roura.