Main Content

Syn.plávanie-MS: Romašinová získala zlato v technickom programe, Labáthová 18.

sobota, 20. júl 2013 21:05 | Autor: TASR

Barcelona 20. júla (TASR) - Ruská akvabela Svetlana Romašinová získala na 15. MS FINA v plaveckých športoch v Barcelone zlatú medailu v technickom programe sólistiek. Najväčšia favoritka triumfovala vo finále suverénnym spôsobom so ziskom 96,800 bodu. Striebro putuje do Číny zásluhou Süe-Čchen Chuang, bronz patrí Španielke One Carbonellovej-Ballesterovej. Slovenská reprezentantka Jana Labáthová obsadila v kvalifikácii konečné 18. miesto so ziskom 78,800 bodu.

Zverenka Nory a Gábora Szauderovcov si za cvičenie na hudbu Blue Jeans od Lany Del Rey vyslúžila od rozhodkýň známku 78,800 bodu. Od postupu do večerného finále, do ktorého výnimočne postúpilo až 16 pretekárok, delili akvabelu Iuventy Bratislava iba tri desatiny. Labáthová vylepšila o tri priečky umiestnenie Kristíny Krajčovičovej z MS 2011 v Šanghaji a stala sa historicky druhou najlepšou slovenskou sólistkou po Márii Dzurekovej, ktorá skončila na MS 2007 v Melbourne 15.

Trénerka Nora Szauder bola s vystúpením Labáthovej v "krátkom sóle" spokojná. "Janka zašla dobre všetky predpísané elementy. Na MS štartuje prvýkrát ako sólistka, nemá ešte vybudované také meno, čo zrejme zavážilo a rozhodkyne ju zaradili tesne za Argentínčanku i Nemku. Aj osemnáste miesto s odstupom troch desatín za postupovou šestnástkou je však pekné. Zdolala reprezentantky Bieloruska, Kolumbie aj Bulharska, ktoré sú na vrcholných podujatiach našimi tradičnými rivalkami," povedala pre TASR Szauder.

finále technického programu sólistiek:

1. Svetlana Romašinová (Rus.) 96,800, 2. Süe-Čchen Chuang (Čína) 95,500, 3. Ona Carbonellová-Bellesterová (Šp.) 94,400