Main Content

Syn.plávanie-MS: Kolesničenková s Romašinovou zlaté v technickom programe dvojíc

nedeľa, 21. júl 2013 21:05 | Autor: TASR

Barcelona 21. júla (TASR) - Ruské akvabely Svetlana Kolesničenková so Svetlanou Romašinovou získali na 15. MS FINA v plaveckých športoch v Barcelone zlaté medaily v technickom programe dvojíc. Vo finále triumfovali suverénnym spôsobom so ziskom 97,300 bodu. Pre Romašinovú je to v katalánskej metropole už druhý kov najjagavejšieho lesku, v sobotu nenašla v Palau. St. Jordi premožiteľku v sólach. Striebro putuje do Číny zásluhou dua Tching-Tching Ťiang, Wen-Wen Ťiang, bronz patrí Španielkam One Carbonellovej Ballesterovej a Margalide Crespiovej Jaumeovej.

Slovenské reprezentantky Kristína Krajčovičová s Janou Labáthovou obsadili v kvalifikácii technického programu konečné 20. miesto. Zverenky Nory a Gábora Szauderovcov si za cvičenie na hudbu Red Run z dielne Tao Drummers of Japan vyslúžili od rozhodkýň známku 77,100 bodu. Členky Iuventy Bratislava o 5 priečok vylepšili umiestnenie páru Labáthová, Dáša Baloghová z MS 2011 v Šanghaji a vyrovnali historicky najlepšie umiestnenie slovenského dua na MS.

Od postupu do 16-členného finále delilo Slovenky sedem desatín. "S 20. miestom sme spokojné, vrátili sme sa na pozície, ktoré nám patrili v minulosti, no mohlo to byť aj o niečo lepšie. Vyskytli sa tam určite chyby, dievčatá boli trochu premotivované. a skončili tesne za rivalkami z Nemecka, Bieloruska a Kolumbie. Technické elementy vyvíjajú na pretekárky predsa len väčší tlak, v utorňajšom voľnom programe to bude otvorenejšie," povedala pre TASR trénerka Nora Szauder.

výsledky finále technického programu dvojíc: 1. Svetlana Kolesničenková, Svetlana Romašinová (Rus.) 97,300, 2. Tching-Tching Žiang, Wen-Wen Ťiang (Čína) 94,900, 3. Ona Carbonellová Ballesterová, Margalida Crespiová Jaumeová (Šp.) 93,800