Main Content

Futbal-LM: Plzeň odletela do Sarajeva bez Bakoša, nohu má v sadre

pondelok, 22. júl 2013 14:05 | Autor: TASR

Plzeň 22. júla (TASR) - Futbalisti českého šampióna Viktorie Plzeň odleteli v pondelok predpoludním do Bosny a Hercegoviny na odvetný duel 2. predkola Ligy majstrov proti Željezničaru Sarajevo bez útočníka Mareka Bakoša. Slovenský legionár si v piatkovom úvodnom zápase novej sezóny Gambrinus ligy s Bohemiansom Praha (5:0) obnovil zranenie členka a lekári mu dali na týždeň nohu do sadry.

Po výhre 4:3 v prvom zápase si dávajú hráči Plzne v utorkovom odvetnom súboji za cieľ neprehrať. "Určite nebudeme hrať na 0:0. Chceme byť aktívni, chceme streliť nejaký gól, ktorý môže byť rozhodujúci," povedal pre iDnes.cz tréner Viktorie Pavel Vrba.

V druhom predkole, v ktorom futbalisti Plzne začínajú svoju cestu za vysnívanou skupinovou fázou LM, nemôžu takmer nič získať, ale naopak môžu všetko stratiť. "Rozhodne o tom, či bude pre nás sezóna úspešná, či nie," vyhlásil slovenský brankár Matúš Kozáčik.

Bakošova absencia narobila trénerovi Vrbovi vrásky. Ten teraz rieši, či na hrot postaví Wágnera či Tecla, ktorý v prvom stretnutí proti Sarajevu spálil veľké šance. V základnej zostave Viktorie by sa okrem brankára Kozáčika mal na stopérskej pozícii objaviť aj slovenský obranca Marián Čišovský, s určitosťou v nej ale bude okrem Bakoša chýbať Michal Ďuriš, ktorý pauzuje pre problémy s rebrom.