Main Content

LM: Slovan chce v Bulharsku streliť gól a postúpiť

utorok, 23. júl 2013 10:05 | Autor: TASR

LM: Slovan chce v Bulharsku streliť gól a postúpiť
LM: Slovan chce v Bulharsku streliť gól a postúpiť | zdroj: TASR

Bratislava 23. júla (TASR) - S tesným náskokom 2:1 odleteli v utorok do Razgradu na odvetu 2. predkola prestížnej Ligy majstrov 2013/2014 futbalisti slovenského šampióna Slovan Bratislava.

Zverenci trénera Samuela Slováka hodlajú v stredu na pôde majstra Bulharska dosiahnuť taký pohárový výsledok, ktorý im zaistí prienik do 3. predkola súťaže, kde by ich čakal lepší z dvojice FC Širak Gjumri z Arménska, resp. srbský majster Partizan Belehrad.

Minulý týždeň na Pasienkoch to v prvej konfrontácii vyzeralo s "belasými" zle-nedobre. Stratu zraneného kapitána Igora Žofčáka, inkasovaný gól a vylúčenie stredopoliara Erika Grendela obrátil lavičkový žolík Juraj Halenár skvelým spôsobom až v záverečným minútach dvoma gólmi. Slovan v utorok ráno odletel z Bratislavy do Varny, odkiaľ nasledoval presun do dejiska odvety, s predsavzatím streliť gól a neprehrať. "Sme v pohode, tešíme sa na zápas a ideme tam pre postup. Vieme, že nám stačí remíza, ale tiež vieme, že oni musia vyhrať a im stačí streliť gól a žiadny neinkasovať. My sa budeme spoliehať na to, aby sme nejaký gól dali a v tom prípade oni musia streliť dva. Sú silní v držaní lopty a v osobných súbojoch, budeme si musieť dávať pozor na toto a snažiť sa o nejaké protiútoky a uvidíme, čo zápas prinesie. Dúfam, že chlapcom pomôžem," povedal médiám tesne pred odletom brankár Matúš Putnocký.

S výpravou rekordného 7-násobného slovenského majstra odletel aj Žofčák, ktorý pre problémy so slabinami vydržal v prvom súboji na ihrisku len 6 minút. "Dnes je to dobré a dúfam, že aj na tréningu to potvrdím, že je to všetko o.k, a že budem môcť nastúpiť. V odvete bude najdôležitejšie streliť gól. Nemôžeme ich nechať hrať, my musíme hrať našu hru a dominovať na ihrisku a dúfam, že to zvládneme," povedal špílmacher Slovana.

Razgrad má za sebou katastrofálny vstup do novej sezóny. Prehru po penaltách v národnom Superpohári nasledovala ďalšie v Bratislave, a zverenci trénera Ivajla Peteva nečakane prehrali aj v úvodnom zápase bulharskej ligy na pôde nováčika Ľubimecu 1907 0:1. Okamžitou výpoveďou na to doplatil hlavný kouč Petev, ktorého na lavičke "zeleno-bielych" hneď nahradil Stoičo Stojev. Slovanisti sa však na trénerskou zmenou v tábore ich súpera veľmi zaoberať nechceli. "Zmena trénera v Razgrade je ich problém, my sa sústredíme na seba. My chceme postúpiť," skonštatoval Žofčák.

Zápas v Razgrade má výkop o 19.30 SELČ (v Bulharsku je o hodinu viac). Ako hlavný rozhodca ho povedie Talian Mauro Bergonzi, na čiarach mu budú asistovať krajania Alessandro Giallatini a Fabiano Preti. Stretnutie bude vysielať v priamom prenose RTVS.

 

odveta 2. predkola LM 2013/2014, streda 24. júla, 19.30 SELČ:

Ludogorec Razgrad - Slovan Bratislava

/prvý zápas: 1:2, rozhoduje: Mauro Bergonzi (Tal.)/