Main Content

Futbal-LM: Milinkovič na Partizan nemyslí, na Razgrad bude platiť dobrá obrana

utorok, 23. júl 2013 15:05 | Autor: TASR

Razgrad 23. júla (TASR) - Srbský stredopoliar v službách bratislavského Slovana Marko Milinkovič bude mať v odvete 2. predkola futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 proti Ludogorcu Razgrad motív navyše uspieť. V prípade, že slovenský majster zvládne bulharskú prekážku, v ďalšom kole mu celkom reálne "hrozí" konfrontácia s Partizanom Belehrad, teda tímom z krajiny, z ktorej Milinkovič pochádza.

"Isteže je to pre mňa motivácia. Partizan je popredný srbský klub, ale moje myšlienky sa zatiaľ týmto smerom príliš neuberajú. Teraz sa sústredím len na zápas s Razgradom. O Partizane sa môžeme baviť až po tom, ako prejdeme cez najbližšieho súpera," povedal Milinkovič. V stredajšej odvete na severovýchode Bulharska bude Slovan hájiť vybojovanú výhru 2:1 z Pasienkov. "Určite nás čaká náročný boj, hráme u súpera, ktorý chce tiež postúpiť. Musíme hrať dobre takticky, celé mužstvo dobre brániť a som presvedčený, že v takom prípade to zvládneme."

Ak Slovan cez Razgrad postúpi, zaistí si minimálne ďalšie štyri zápasy v pohárovej Európe. Ak by totiž vypadol v 3. predkole LM, "cenou útechy" pre neho by bolo účinkovanie v play off Európskej ligy UEFA. "Chceme hrať v Európe čo najdlhšie, veď preto sme bojovali v lige o titul," dodal Milinkovič.

Výprava Slovana priletela do Varny v utorok na pravé poludnie a autobusom sa presunula do Šumenu vzdialeného približne 50 km od Razgradu. V Bulharsku v čase príletu vládneho špeciálu vládlo pekné slnečné počasie, teplomer ukazoval 28 stupňov Celzia. O 18.00 SELČ absolvoval kouč hostí Samuel Slovák tlačovú konferenciu, o pol hodinu neskôr si slovanisti vyskúšali trávnik v dejisku stredajšieho zápasu.