Main Content

Futbal: Julio Baptista skončil v Malage, pokračovať bude v Cruzeire

streda, 24. júl 2013 14:05 | Autor: TASR

Madrid 24. júla (TASR) - Bývalý brazílsky futbalový reprezentant Julio Baptista rozviazal pracovný pomer so španielskou FC Malaga a odchádza do vlasti, kde bude pôsobiť v Cruzeire. Podľa agentúry Reuters o tom v stredu informoval účastník španielskej La Ligy.

"Julio Baptista a Malaga dosiahli dohodu o ukončení útočníkovho kontraktu. Malaga praje Brazílčanovi veľa šťastia do budúcnosti a v jeho kariére v Cruzeire," uviedol klub katarského kapitálu na oficiálnom webe.

Tridsaťjedenročný Baptista absentoval viac ako rok so zlomenou kosťou v chodidle a s roztrhnutou Achilovkou. Potom sa ale vrátil v dobrej forme a pomohol k postupu klubu do štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013. Hráč s prezývkou "zviera" prišiel do Malagy v januári 2011 z AS Rím a v 11 zápasoch strelil deväť gólov, čím pomohol k záchrane. Jeho prvým európskym zamestnávateľom bola FC Sevilla, obliekal aj dresy Realu Madrid a Arsenalu Londýn. Dvakrát vyhral Copa America (2004 a 2007), reprezentačný dres 5-násobných majstrov sveta naposledy obliekol pod trénerom Dungom na MS 2010 v JAR v stretnutí s Portugalskom (0:0).