Main Content

PREVIEW: MŠK Žilina - NK Ľubľana (2.predkolo, odveta)

štvrtok, 25. júl 2013 08:18 | Autor: Jakub Vaverka

PREVIEW: MŠK Žilina - NK Ľubľana (2.predkolo, odveta)
PREVIEW: MŠK Žilina - NK Ľubľana (2.predkolo, odveta) | zdroj: foto ilustračné

Žilina mala pred úvodným zápasom druhého predkola proti Olympiji Ľubľana smelé plány, no mužstvo vedené Adriánom Guľom po vlažnom výkone zaslúžene prehralo 1:3. Zápas však mohol skončiť 1:2 zo slovenského pohľadu, no v závere zápasu sa ukázala taktická nevyspelosť niektorých hráčov. Šošoni majú pred domácou odvetou čo naprávať.

 

Zápas je na program vo štvrtok, 25.07., 17:30
 
AKTUÁLNE
 
Žilinčania si nekládli na oči ružové okuliare a priznali, že zápas v metropole Slovinska nezvládli. Výsledok 1:3 vyzerá z pohľadu postupu veľmi zle, no rozhodne nie tragicky a dá sa s ním niečo urobiť. Tréner Guľa bol nahnevaný predovšetkým na záložníka Bella, ktorý sa nechal v Ľubľane hlúpo vylúčiť a tým v rozhodujúcich fázach zápasu oslabil tím. Šošonov čakal cez víkend ďalší zápas na ihrisku súpera, cestovali na pôdu nováčika do Dunajskej Stredy. DAC sa na ex – majstra pripravil dobre, no žlto – zelení predviedli kompaktný kombinačný výkon podporený kolektívnou hrou, ktorá nakoniec na Žitnom ostrove slávila úspech. Po jednom z rohov vyšiel „Guľovcom“ šikovný signál a o jediný gól zápasu sa postaral kapitán MŠK Jozef Piaček.
 
Súper nášho mužstva zo Slovinska nastúpil taktiež v domácej súťaže, keď putoval na ihrisko pomerne známeho NK Koper. Duel sa skončil remízou 1:1, pričom tento zápas pravdepodobne budú mať Šošoni dokonale zmapovaný.  Do zápasu istotne nezasiahne, rovnako žilinský Bello, ani Slovinec Milnar, ktorý bol pred týždňom vylúčený.
 
PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA

Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Hučko – Pečovský, Paur – Mihálik, Škvarka, Pich – Majtán
 
Očakávame, že Šošoni na súpera vybehnú od začiatku zápasu a tomu tréner Guľa prispôsobí aj zostavu. V tej sa istotne neobjaví Bello, ktorý bol v Slovinsku vylúčený, naopak v základe by mal nastúpiť novic Hučko, a tak uzdravený Nunes pravdepodobne začne na lavičke náhradníkov. Oproti zápasu v Dunajskej Strede očakávame, že od úvodu nastúpi aj talentovaný Jaroslav Mihálik, ktorý predovšetkým v prvom predkole proti Torpedu Kutaisi predviedol skvelé výkony.

POSTUPOVÁ MATEMATIKA
 
Postupová matematika hovorí v tomto prípade jasnou rečou. Žilinčania musia vo štvrtok podvečer skórovať minimálne dvakrát a neinkasovať ani raz. Ideálne by tak bolo víťazstvo 2:0, ktoré by vďaka vstrelenému gólu na slovinskej pôde znamenalo postup do 3. predkola. Veľmi dôležité, z hľadiska vývoja zápasu bude, kedy padne prvý gól. Ideálne by bolo keby Šošoni dokázali skórovať v prvých 20 minútach, najneskôr do konca prvého polčasu. Očakáva sa, že Olympija to ľudovo povedané „zavrie“ na vlastnej polovici a bude čakať na chybu domácich, ktorá, dúfame, nepríde.
 
TIPOVACIA LIGA

Na tento zápas si môžete staviť aj v našej tipovacej lige. Sme optimisti a myslíme si, že MŠK domáci zápas zvládne a vyhrá, či to bude stačiť na postup si momentálne tipovať netrúfame. Kurz na výhru Šošonov po prvom polčase je 2,26, zaujímavý kurz je vypísaný aj na to, že po 45 minútach bude na svetelnej tabuli pod Dubňom nerozhodný stav – 2,22. Kompletná ponuka na zápas Žilina – Ľubľana TU.