Main Content

OPRAVA Futbal-LM: Slovák po debakli v Razgrade:

štvrtok, 25. júl 2013 10:05 | Autor: TASR

OPRAVA Futbal-LM: Slovák po debakli v Razgrade:
OPRAVA Futbal-LM: Slovák po debakli v Razgrade: | zdroj: TASR

Redakcia športového spravodajstva TASR prosí svojich odberateľov, aby si v správe

 

Futbal-LM: Slovák po debakli v Razgrade: "Zbabraný úvod poznačil celý zápas"

vydanej o 3:59

 

opravili v poslednej vete:

 

Po prehre Slovana platí, že jedinými dvoma klubmi zo Slovenska, ktoré účinkovali v skupinovej fáze LM, boli FC Košice a Artmedia Petržalka.

 

na správne:

 

Po prehre Slovana platí, že jedinými tromi klubmi zo Slovenska, ktoré účinkovali v skupinovej fáze LM, boli 1. FC Košice, Artmedia Petržalka a MŠK Žilina.

 

Za chybu sa ospravedlňujeme, nasleduje opravené znenie:

 

Bratislava 25. júla (TASR) - Futbalisti bratislavského Slovana odišli z Razgradu s poriadnou príučkou, ktorá ich bude ešte dlho bolieť. Pod hladkú prehru 0:3 a súčasne vypadnutie v 2. predkole Ligy majstrov 2013/2014 s miestnym šampiónom Ludogorcom sa podľa kormidelníka zdolaného tímu Samuela Slováka podpísali dva rýchle góly. Tie ovplyvnili vývoj celého odvetného zápasu.

Pravdou je tiež, že Slovan na ihrisku súpera nevystrelil ani raz do priestoru brány a predviedol výkon, ktorý jeho fanúšikovia "ocenili" pri záverečnej ďakovačke - otočili sa chrbtom k hráčom svojho klubu, ktorí sa im prišli poďakovať za podporu a tiež za to, že merali ďalekú cestu. "Dostali sme veľmi rýchly gól po hrubej chybe Bagayoka, ktorý nepokryl hráča. Totálne sa nám zosypal scenár, podľa ktorého sme chceli v odvete hrať. Dve individuálne chyby pri prvých dvoch góloch nás stáli postup. Mrzí ma hlavne začiatok zápasu, lebo v pohári takto vstúpiť do stretnutia je veľmi zlé a nám sa to prihodilo. Náš zlý úvod poznačil celý zápas," zhodnotil stredajší duel Slovák.

V polčasovej prestávke šéf realizačného tímu "belasých" skúšal hráčov verbálne oživiť, no tí hrali veľmi slabo a na bulharského protivníka v súčte oboch zápasov jednoznačne nemali. Pred odvetou pritom slovanisti vďaka domácemu triumfu 2:1 disponovali minimálne vyrovnanými šancami na postup, lenže sa o neho sami obrali. "Súper sa dvomi gólmi dostal na koňa a nás tieto dve rany naopak položili. Gratulujem Razgradu k postupu. My si musíme tento zápas zanalyzovať a poučiť sa z neho," dodal Slovák, ktorého pozícia sa po debakli na Balkáne otriasla a existuje reálna možnosť, že v nedeľu v ligovom súboji v Trenčíne povedie Slovan už nový tréner.

Vo zvyšku začínajúcej sa sezóny budú Žofčák a spol. účinkovať už len na domácom fronte v Corgoň lige a v Slovnaft Cupe. "Pokračujeme ďalej a uvidíme, ako to dopadne. Prehra a vypadnutie sú však pre nás v každom prípade nepríjemné," dodal Slovák, ktorý v strede poľa na post potrestaného Erika Grendela vytiahol debutanta Mateja Jakúbka. Aj on, rovnako ako aj ostatní hráči v belasom, však zapadol do podpriemernej výkonnostnej šede. V 3. predkole sa Razgrad stretne s Partizanom Belehrad, ktorý postúpil cez Širak Gjumri. Po prehre Slovana platí, že jedinými troma klubmi zo Slovenska, ktoré účinkovali v skupinovej fáze LM, boli 1. FC Košice, Artmedia Petržalka a MŠK Žilina.