Main Content

Senica doma prehrala a v Európskej lige končí + HLASY

štvrtok, 25. júl 2013 22:05 | Autor: TASR

Senica doma prehrala a v Európskej lige končí + HLASY
Senica doma prehrala a v Európskej lige končí + HLASY | zdroj: TASR

Senica 25. júla (TASR) - Slovenský futbalový vicemajster FK Senica vypadol z Európskej ligy UEFA 2013/2014, keď vo štvrtkovom odvetnom zápase 2. predkola prehral doma s tímom Mladosť Podgorica 0:1.

Keďže prvý zápas pred týždňom v Čiernej Hore skončil nerozhodne 2:2, v treťom predkole EL sa proti FC Sevilla predstaví práve Mladosť Podgorica. 

Odveta 2. predkola EL 2013/2014:

FK Senica - Mladosť Podgorica 0:1 (0:1)

Gól: 38. Kaljevič. ŽK: Piroska, Čermák, Križko - Kajlevič, Sankovič, Šofranac, Seratlič. Rozhodoval: Salmanov (Azerb.), 3908 divákov.

/prvý zápas 2:2, postúpila Podgorica/

Zostavy a striedania:

Senica: Šulla - Cristovam (57. Čermák), Križko, Brabec, Kalabiška - Kóňa, Opiela (79. Jakubov) - Hiago (46. Diviš), Piroska, Zeman - Diarrassouba
Podgorica: Vujadinovič - Tomič, Šofranac, Mitrovič, Živkovič - Sankovič, Išikara - Savičevič (68. Pavičevič), Kaljevič (78. Novovič), Seratlič - Markovič (90.+ Kneževič)

Domáci boli v prvom polčase jasne lepším mužstvom, ale dostali lekciu z efektivity. Hosťom robili polhodinu problémy dlhé lopty za obranu, Záhoráci navyše dôrazne dostupovali, ale chýbala im koncovka. Diarrassouba v 12. minúte mieril spoza šestnástky tesne vedľa a keď ho Piroska o sedem minút neskôr vyzval uličkou na skórovanie africký legionár mieril zasa špicákom do brvna. Gólové parametre mali potom ešte strelecké pokusy Pirosku a Zemana, ale v 38. minúte udrelo na druhej strane. Po rohovom kope sa lopta odrazila ku Markovičovi, ten nevydarenou strelou našiel v šestnástke Kaljeviča, ktorý sa zblízka nemýlil - 0:1.

V 54. minúte po centri Zemana hlavičkoval striedajúci Diviš tesne vedľa žrde. Vzápätí si Divišov strieľaný center takmer usmernil do vlastnej siete Šofranac. Hostia robili, čo mohli, neraz aj za cenu zdržovania a "filmovania". Po zaváhaní Čermáka mal gól na kopačke Seratlič, ale z voleja mieril vysoko nad. Pred dobiehajúcim Piroskom zachraňoval v 66. minúte na bránkovej čiare Mitrovič. Domáci tlačili súpera, ale gólom neskončila ani delovka Kóňu. V 82. Jakubovovu strelu vykopol s námahou Vujadinovič. Záhoráci sa snažili až do konca, ale postupového gólu sa nedočkali.

Povedali po zápase:

Eduard Pagáč, tréner FK Senica: "Veľmi ťažko sa mi hodnotí tento zápas. Bola to pre nás obrovská výzva, chceli sme prejsť cez tohto súpera. Rozhodlo to, že sme v prvom polčase nepremenili dve gólové šance. Najmä Lamiho šanca, ktorá skončila na brvne, volala po góle. Vzápätí sme nepremenili štandardku a o dve minúty sme inkasovali. Druhý polčas to už bolo skôr o vôli, snažili sme sa tlačiť do šestnástky. Chceli sme byť nebezpečnejší a viac hrať na súperovej polovici, ale chýbal agresívnejší prienik do šestnástky. Je to škoda. Vonku sme uhrali nádejný výsledok 2:2, ale celkovo sme dostali tri góly zo štandardiek."

Nikola Rakojevič, tréner Mladosť Podgorica: "Zápas ukázal, že nie vždy vyhrá ten lepší. Hráči Senice mali v prvom polčase omnoho viac príležitostí i držanie lopty. Senica mala prevahu, ale my sme čakali na našu príležitosť a po chybe obrancov sme skórovali. Senica hrozila zo štandardných situácií rovnako, ako v prvom zápase v Podgorici. Chystali sme sa na to, aby sme súperove šance ustrážili. V druhom polčase Senica začala nakopávať lopty, ale udržali sme tlak domácich."

Juraj Piroska, hráč FK Senica: "Ešte stále tomu nemôžem uveriť, neviem na to nájsť správne slová. Futbal býva aj taký. Som nesmierne sklamaný. Ešte aj po inkasovanom góle som bol presvedčený, že postúpime. Žiaľ, doplatili sme na slabú efektivitu. Šance sme mali, ak by sme ich premenili, tak by sme oslavovali my. Mrzia ma najmä tie štandardky. V tejto sezóne sme z nich dostali aj s ligou už štyri góly."

Erich Brabec, hráč FK Senica: "Pre mňa osobne je to obrovské sklamanie. Škoda bolo, že už v prvom zápase sme dostali zbytočne ten druhý gól. Dnes prišiel zápas-blbec a keby sme udržali v Podgorici 2:1, tak sme mohli ísť ďalej aj po prehre 0:1 v odvete. Senica by cez tím, akým je Podgorica, mala postúpiť ďalej."